De fabrieksinstellingen herstellen op je Android-telefoon

Door: blake-stimac | 20 augustus 2014 11:45

How To

Als je je Android telefoon wilt verkopen, of gewoon met een schone lei wilt beginnen, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Je brengt je telefoon hiermee terug in de staat waarin deze verkeerde toen hij de fabriek verliet. Ook Android geeft je de optie om je telefoon of tablet te wissen.

Hoewel deze standaardprocedure meestal voldoende is, kunnen mensen met genoeg kennis misschien je oude data terughalen, dus je zou moeten overwegen om je telefoon te versleutelen voordat je hem gaat resetten als je hem wilt verkopen of doneren. Als je alleen maar je telefoon wilt wissen om met een schone lei te beginnen, zorg dan dat je een back-up van de data en content maakt die je wilt bewaren.

Ga naar het Backup and reset menu

Het Backup and reset menu zou op vrijwel elke telefoon eenvoudig te vinden moeten zijn. Zoals de naam doet vermoeden, kun je hier je data back-uppen en de telefoon naar zijn oorspronkelijke staat herstellen.

Sommige telefoonfabrikanten bieden hun eigen back-up diensten, dus er kunnen een paar extra opties in dit menu staan. Helemaal onderaan vind je de reset optie.

Als je hierop drukt, zal het apparaat laten zien welke acties er zullen worden uitgevoerd, waaronder het verwijderen van alle data op het apparaat.

Als je smartphone of tablet uitbreidbare opslag heeft, kan het zijn dat er gevraagd wordt of je de externe geheugenkaart wilt wissen. Dit ligt helemaal aan jou, maar het is totaal onnodig voor het wisproces. Nadat je op Reset phone of Reset device gedrukt hebt, zal het apparaat opstarten in de Recovery modus, en de telefoon of tablet wordt gewist.

Nadat de telefoon opnieuw is opgestart, zal hij hersteld zijn naar de fabrieksinstellingen. Het apparaat is dan klaar om opnieuw te worden ingesteld, door jouzelf of een nieuwe gebruiker.

Van afstand de fabrieksinstellingen herstellen

Stel dat je telefoon gestolen wordt. Wat doe je dan? Er zijn veel manieren om je telefoon van op afstand te herstellen of wissen, maar een van de eenvoudigste is Google's gratis dienst Android Device Manager.

Met Android Device Manager hoef je maar weinig in te stellen. Je moet alleen de app geïnstalleerd hebben op de telefoon die je van op afstand wilt wissen. Vanaf het web, of zelfs vanaf een ander smartphone, moet je naar de Android Device Manager en inloggen op de Gmail account die met de telefoon geassocieerd is.

Zodra je bent ingelogd gaat Android Device Manager op zoek naar je telefoon. Als deze eenmaal gevonden is worden de opties om de telefoon te vergrendelen, te wissen, of ernaartoe te bellen beschikbaar. Als je op de Erase optie drukt komt er een bevestigingsmenu tevoorschijn. Nadat je het wissen bevestigd hebt, wordt het geselecteerde apparaat gewist en naar de fabrieksinstellingen hersteld.

1 Reactie(s) op: De fabrieksinstellingen herstellen op je Android-telefoon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 augustus 2014 12:49 Anoniem
  VolumeknopUp+Powerknop+HomeKnop ben je rechtreeks in reset modus
  VolumeknopDown+Powerknop+Homeknop ben je rechtsreeks in de downloadmodus om te flashen
  Anders Jtag aanschaffen(5 €) om te downloaden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.