De zomer door met je smartphone: 7 tips

Door: yvette-van-smartphonehoesjes-n | 04 juni 2015 17:33

How To

Met de zomer op komst weet je zeker dat jij en je smartphone onafscheidelijk zullen zijn.. Muziek luisteren op het strand, routes vinden in het buitenland en foto's maken van alles wat je meemaakt op de mooiste plekken. Maar hoe haal je het meeste uit je telefoon? Wij geven je 7 handige tips.

Tip 1. Gebruik met mate

Ook deze zomer gaat sociaal zijn boven alles, en dat is niet altijd in het voordeel van je smartphone. Uit onderzoek is gebleken dat wij dagelijks 221 keer op onze smartphone kijken. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zijn wij en onze smartphone onafscheidelijk. Toch doe je er verstandig aan je geliefde stukje techniek met rust te laten tijdens een romantische zonsondergang of een gezellige barbecue. Zit je voortdurend naar je scherm te turen? Dan kun je een sociaal imago wel op je buik schrijven.

Tip 2. Volop telefoongenot

Veel mensen realiseren zich niet welke mogelijkheden hun smartphone te bieden heeft. Het maximale uit het toestel halen als je op vakantie bent? Gebruik een opzetlens om de kwaliteit van je camera een boost te geven. Als je van je vakantiekiekjes onvergetelijke foto's wilt maken, kun je niet zonder. Ben je van plan om de zonnigste dagen van het jaar op het strand door te brengen? Zorg er dan met een screenprotector met anti-schittering voor dat het felle licht je scherm niet onleesbaar maakt.

Smartphonecamera's worden steeds beter, maar met een opzetlens schiet je pas écht mooie plaatjes.

Tip 3. Nooit meer een lege accu

Je smartphone zit bomvol fantastische apps. Gebruiken dat ding dus! Helaas gaan zelfs de batterijen van de meest moderne telefoons niet bijster lang mee. Iedereen weet wat dat betekent: een lege batterij net wanneer je je smartphone het hardst nodig hebt. Opladen als je van huis bent, is lang niet altijd een optie. Dat is waarom de powerbank uitkomst biedt. Dit kleine apparaatje voorziet je smartphone probleemloos weer van stroom. Voor jou geen lege batterijen dus deze zomer!

Tip 4. Zomerse bescherming

De komende maanden loopt je smartphone meer risico op schade dan normaal gesproken. De fijne korrels op het strand, het zoute zeewater en de zomerse hitte zijn niet bepaald ongevaarlijk voor je toestel. Waterschade of oververhitting kunnen je smartphone zomaar onbruikbaar maken. Een smartphonehoesje is daarom geen overbodige luxe om schade effectief te voorkomen. Je kunt eenvoudige maar doeltreffende backcovers kiezen, maar ook hoesjes die vol zitten met handige extra's. Natuurlijk beschermt een hoesje je telefoon niet alleen, hij zorgt ook meteen voor een frisse en nieuwe uitstraling voor jou en je telefoon.

Een smartphonehoesje is met zomers weer geen overbodige luxe.

Tip 5. Fantastische filmavonden

De ideale manier om een zomerse dag af te sluiten, is met een goede film of spannende serie samen met vrienden of vriendinnen. Helaas is het aanbod op tv soms beperkt en niet iedereen heeft een abonnement op een filmdienst. Heeft een van jullie een Netflix-abonnement? Dan zit je met een Chromecast of een Apple TV gebakken. Deze ontvangers zijn niet groter dan een usb-stick, maar staan garant voor een avond vol filmplezier. Plug de stick in de tv, installeer de bijbehorende app op je smartphone, log in op je Netflix-account en klaar is Kees! Ook als je op vakantie bent (in het buitenland) en er is een tv met usb-ingang en je hebt een wifiverbinding op je kamer, kun je op deze manier supersnel streamen in perfecte kwaliteit.

Tip 6. Geef dieven geen kans

Ongetwijfeld ben jij binnenkort te vinden op een terrasje. Of je nu een drankje zit te drinken in je eigen woonplaats of in een tropisch oord, je smartphone zal de aandacht trekken van grijpgrage voorbijgangers. Word je met een mooi verhaal aangesproken door `verkopers' die hun foldertje behendig over je telefoon leggen, dan betekent het oppassen geblazen. Je zult niet de eerste zijn die zijn telefoon pas mist als de mannen al ver uit het zicht verdwenen zijn. Trucs als deze voorkom je eenvoudig door je telefoon niet zomaar op tafel te leggen, maar altijd goed op te bergen.

Ook als je van plan bent om een festival te bezoeken deze zomer kun je je telefoon beter niet in je achterzak of rugtas bewaren. Om diefstal te voorkomen kies je een plek waar je hem altijd kunt voelen.

Waterschade? Dan is gelukkig nog niet alles verloren.

Tip 7. Drogen maar

Er zijn maar weinigen die de verleiding van een frisse duik op een hete dag kunnen weerstaan. Niet helemaal onbegrijpelijk dus als je in al je enthousiasme vergeet je telefoon uit je broekzak te halen. Wil je er alles aan doen om je digitale leven te redden? Wacht dan geen seconde en haal het toestel zo snel mogelijk uit het water. Neem de accu en de simkaart eruit en leg je smartphone in een bak ongekookte rijst. Doordat de rijst het water absorbeert, heb je zo de grootste kans dat je telefoon het avontuur overleeft. Zoek voor vertrek in het woordenboek op hoe je de weg naar het dichtstbijzijnde restaurant vraagt als je niet altijd een pak rijst op zak hebt.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Smartphonehoesjes.nl en geschreven door Yvette. De redactie van Computer!Totaal is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

1 Reactie(s) op: De zomer door met je smartphone: 7 tips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 juni 2015 18:44 darknessblade
    slecht voorbeeld van dat hoesje, die afgebeelde is namelijk verboden in de EU aangezien deze pepperspray heeft (net als de t.a.z.e.r variant)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.