Deze 5 smartphones zijn beter dan de nieuwe iPhone

Door: lub-snoek | 20 september 2017 10:58

Blog

Onlangs heeft Apple drie nieuwe toestellen gepresenteerd, de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de innovatieve, maar peperdure iPhone X. De nieuwe iPhones brengen de nodige vernieuwingen met zich mee, maar de concurrentie zit niet stil. Wij noemen de beste alternatieven voor de nieuwe iPhones.

Prijs

Voor iPhone-gebruikers zal het ontbreken van iOS een pijnpunt zijn van veel alternatieven. Android is misschien even wennen, maar gelukkig is het besturingssysteem van Google dusdanig bewerkbaar dat je de interface eenvoudig aan je smaak kan aanpassen. Zo is zelfs de meest verstokte iOS-gebruiker vrij snel bekend met ’s werelds meest gebruikte mobiele besturingssysteem. Met de komst van Android Oreo is je smartphone tevens sneller en energiezuiniger dan ooit.

Misschien wel het grootste voordeel: de prijs! Niet alleen zijn veel Android-telefoons goedkoper dan de peperdure iPhones; ook worden ze steeds goedkoper. Waar Apple het hele jaar dezelfde prijs hanteert voor een iPhone, kunnen smartphones van Samsung of LG binnen enkele maanden al 100 euro goedkoper zijn.

Galaxy Note 8

We pakken gelijk het nieuwste toestel van Samsung erbij: de Galaxy Note 8. Deze smartphone heeft een enorm edge-to-edge Quad HD display van maar liefst 6,3-inch. Het is de eerste smartphone van Samsung met een dubbele camera en met 12MP en een diafragma van f1.7 en f2.4 is de camera zelfs beter dan die van de iPhones! De iPhone 8 Plus en iPhone X hebben twee camera’s van 12MP met een diafragma van f1.8 en f2.8.

De iPhones hebben een stof- en waterbestendigheid van IP67, waardoor ze een korte duik in een ondiepe plas kunnen overleven. De Galaxy Note 8 heeft echter een certificering van IP68 en is daarmee volledig waterbestendig. Je kunt de Note 8 onder water gewoon blijven gebruiken en als klap op de vuurpijl is het al jaren mogelijk om telefoons van Samsung draadloos op te laden.

Samsung Galaxy S8

Wil je de nieuwe functies van de iPhone X in een goedkoper jasje? Dan is de Samsung Galaxy S8 zeker het overwegen waard. De Galaxy S8 heeft net als de Note 8 en iPhone X een scherm dat bijna de hele voorkant van de telefoon bedekt en het is mogelijk om de telefoon te ontgrendelen via de camera aan de voorkant. In tegenstelling tot de iPhones is het bij de Galaxy- en Note-smartphones de ingebouwde 64GB aan geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. Hierdoor heb je altijd genoeg ruimte tot je beschikking zonder teveel te betalen.

De Samsung Galaxy S8 is de laatste maanden al iets goedkoper geworden – op het moment van schrijven is de smartphone te koop vanaf 719 euro. Dat is 90 euro goedkoper dan de iPhone 8, en 440 euro goedkoper dan de iPhone X. Net als bij de iPhone is er ook een grotere Galaxy S8+ verkrijgbaar vanaf 799 euro – nog steeds minder dan de goedkoopste iPhone 8. Bijna alle functies van de iPhone X zitten in de veel goedkopere Galaxy S8, waardoor het – zeker voor kopers met een budget- een prima alternatief is.

V30

Veel fabrikanten volgen Apple en laten de koptelefooningang steeds vaker weg. Voor veel audioliefhebbers kan dit een reden zijn om een smartphone niet aan te schaffen, waardoor het hebben van een koptelefooningang een bepalende eigenschap kan zijn. Maak kennis met de LG V30.

Deze smartphone van LG is tijdens IFA 2017 gepresenteerd en is de eerste smartphone uit de V-reeks die ook in Nederland verkrijgbaar is. Waar de iPhone geen koptelefooningang heeft, investeert LG juist in deze belangrijke toevoeging door de LG V30 uit te rusten met een Hi-Fi Quad DAC van B&O PLAY. Dit is een koptelefooningang die in staat is om audio in hoge kwaliteit weer te geven via een koptelefoon, wat vooral voor audiofielen veel waarde kan toevoegen aan een smartphone. Ook heeft de LG V30 geavanceerde instellingen om het geluid van de smartphone aan te passen.

Essential Phone

Het bijna randloze scherm is misschien wel de grootste troef van de iPhone X, maar het kan nog gekker. Ex-Google medewerker Andy Rubin heeft het bedrijf Essential opgericht en heeft onlangs de Essential Phone uitgebracht. Deze smartphone draait op een vrijwel blanco versie van Android O en heeft bijzonder dunne schermranden. In feite is het de iPhone X in een Android-jasje.

Een andere leuke feature van de Essential Phone zijn de modulaire accessoires. Zo kun je een cameramodule op de telefoon zetten voor nóg betere foto's.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Nog niet alles is bekend over de nieuwe telefoons van Google, maar er is al genoeg om naar uit te kijken. Zo wordt de camera en processor verbeterd en draait altijd op de meest recente versie van Android. Google zette met de eerste Pixel-smartphones al een telefoon neer die liet zien wat met Android mogelijk is en de kans is groot dat het techbedrijf deze trend voortzet. Je moet er nog wel even geduld voor hebben – de Pixel 2 en Pixel 2 XL worden 4 oktober aangekondigd.

Wat het nog leuker maakt is dat Google binnenkort ook Bisto aankondigt, een techniek waarmee Google Assistant in koptelefoons kan worden verwerkt - het antwoord van Google op de AirPods. Waarschijnlijk zal Google zelf de primeur hebben met een Bisto-koptelefoon, waarna fabrikanten als Bose ook koptelefoons gaan uitbrengen met deze functionaliteit.

0 Reactie(s) op: Deze 5 smartphones zijn beter dan de nieuwe iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.