Dit is Android 10 Go

Door: Justin Doornekamp | 06 oktober 2019 17:42

Blog

Niet iedereen heeft de beschikking over de snelste telefoons die momenteel op de markt te verkrijgen zijn. Volgens Google zijn er meer dan een miljard Android-gebruikers die een wat goedkoper model hebben, met minder rekenkracht. Speciaal voor deze instaptelefoons is er nu Android 10 Go, een snellere en veiligere versie van het lichte Android-besturingssysteem.

Voor smartphones met een RAM-geheugen van 1,5GB of minder, betekent Android 10 Go een flinke verbetering van de snelheid en veiligheid ten opzichte van de vorige versie van het lichtgewicht besturingssysteem, dat volgens Google inmiddels op 80% van de Android-telefoons uit het lagere segment is te vinden.

Door Android 10 Go kun je sneller tussen diverse apps schakelen, doordat het systeem efficiënter met het werkgeheugen omgaat. Bovendien starten apps 10% sneller op ten opzichte van de vorige versie van het besturingssysteem.

Verder is de beveiliging van het OS opgeschroefd en kunnen gegevens nu versleuteld worden. Voorheen was een dergelijke encryptie nog niet mogelijk, omdat dit ten koste zou gaan van de prestaties van de telefoon. Inmiddels heeft Google de zogenoemde Adiantum-encryptiestandaard zo geoptimaliseerd, dat dit niet langer het geval is. “Alle Go-gebruikers zijn nu even goed beschermd als alle andere Android-gebruikers, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van hun telefoon”, aldus Google.

Instaptelefoons populair

Google heeft zich in de afgelopen maanden flink ingezet om gebruikers met een instaptelefoon te bedienen en lanceerde diverse lichtgewicht versies van populaire apps als YouTube en Google Photos. Ook apps die niet van Google zijn, zoals Facebook Messenger, Twitter en Spotify, kregen een uitgeklede versie voor budgettelefoons.

En niet zonder reden: het aantal Android Go-gebruikers groeit flink, aldus Google. Er zijn sinds de lancering van het lichtgewicht besturingssysteem anderhalf jaar geleden meer dan 1600 verschillende Android Go-smartphones gelanceerd in meer dan 180 landen. Het gaat om telefoons als de Samsung Galaxy A2 en de Nokia 1, die vaak als losse toestellen te koop zijn voor niet veel meer dan 100 euro.

0 Reactie(s) op: Dit is Android 10 Go

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.