Dit is de Galaxy Z Fold 2

Door: Justin Doornekamp | 23 augustus 2020 13:10

Nieuws

Samsung heeft begin deze maand vijf nieuwe Galaxy-toestellen aangekondigd, waaronder de Galaxy Note 20, Tab S7, Galaxy Watch 3 en Galaxy Buds Live. De meeste aandacht ging echter uit naar de Galaxy Z Fold 2. Wat kunnen we van het toestel verwachten?

De eerste generatie Fold-telefoons bleek een fiasco voor Samsung. Testexemplaren voor journalisten vielen uit elkaar of raakten beschadigd bij het testen, waardoor Samsung zich genoodzaakt voelde om de lancering van het toestel meerdere keren uit te stellen. Uiteindelijk werd de smartphone met dubbel scherm alsnog uitgebracht, maar de lancering was rommelig en veel consumenten stonden niet te springen om de Fold aan te schaffen. Toch probeert Samsung het nu opnieuw met de Fold 2 en de vraag is of de Zuid-Koreaanse elektronicareus zich kan herpakken na het drama van vorig jaar.

Specs

De specificaties lijken op basis van informatie die de website XDA Developers in handen kreeg vergelijkbaar met die van het vorige toestel. In de Fold 2 vinden we een Qualcomm Snapdragon 865 Plus, waardoor het toestel 5G kan ondersteunen, 12 GB aan RAM-geheugen en een 4,500mAh batterij. In het model van vorig jaar zat nog een batterij van 4,235mAh. Snelladen en draadloos laden worden eveneens ondersteund en de Fold 2 kan ook andere apparaten opladen.

Aan de achterkant van het toestel vind je een groothoekcamera, een ultragroothoekcamera en een zoomlens. De selfiecamera zit in een gaatje in het scherm.

Het scherm

Deze keer kunnen we een iets groter scherm verwachten van 6,2-inch met een verbeterd scharnier om de smartphone uit te kunnen klappen. Bij het eerste toestel zorgde het scharnier nog voor schade aan het scherm, mede omdat er vuil tussen ging zitten. De eerste Fold beschikte overigens over een scherm van slechts 4,7-inch.

Klap je de smartphone uit, dan heb je een scherm van 7,6-inch, vrijwel zonder randen aan de buitenkant van het display. Je krijgt dus veel scherm voor je geld.

Prijskaartje

Over geld gesproken: er werd door Samsung nog geen prijskaartje aan het nieuwe toestel gehangen. Er zijn wel redenen om aan te nemen dat de Fold 2 goedkoper wordt dan zijn voorganger, die met een prijs van meer dan 1.900 euro extreem duur is. Zo heeft de Fold 2 met 256 GB de helft minder opslag dan het eerste toestel. Ook heeft een camerasensor een lagere resolutie. Dit kan zich vertalen naar een lagere prijs, maar volgens geruchten uit Zuid-Korea kan de Fold 2 alsnog grofweg even duur worden als de voorganger.

Volgende maand wil Samsung meer informatie geven over de Fold 2. Mogelijk wordt dan ook bekend hoe duur het toestel zal worden en wanneer we de smartphone kunnen verwachten.

1 Reactie(s) op: Dit is de Galaxy Z Fold 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 september 2020 21:23 Kasander1
    Ieder materiaal is onderhevig aan moeheid. De 'weekmaker' vervliegt namelijk langzaam. Ben wel benieuwd hoe snel dat gaat bij een toestel van 2000 euro. Haal je daarmee wel de 2 jaar?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.