Dit is de Samsung Galaxy S8 (foto, specificaties en prijzen)

Door: Rens Blom | 27 januari 2017 09:41

Samsung Galaxy S8
Nieuws

Een doorgaans betrouwbare bron heeft informatie gepubliceerd over de Samsung Galaxy S8, die op 29 maart zou worden aangekondigd. Naast een eerste foto zijn ook de vermeende specificaties, prijzen en releasedatum gelekt.

Samsung Galaxy S8 foto

Na diverse plaatjes die de S8 naar verluidt tonen, is er nu een eerste geloofwaardige foto van de smartphone gelekt. Volgens de auteur, die regelmatig details van onaangekondigde elektronica lekt, verschijnt de S8 in twee formaten en zijn ze verder identiek. Alle twee hebben ze een gebogen 'Edge'-beeldscherm; er komt dus geen platte uitvoering zoals dat bij de S7 het geval was. Ook is de kenmerkende thuisknop met vingerafdrukscanner verdwenen om een groter scherm mogelijk te maken. De scanner zit nu daarom aan de achterkant, naast de camera. Uit de foto wordt ook duidelijk dat de telefoon een usb-c-poort en 3,5mm-aansluiting heeft, en in ieder geval in de kleur lichtblauw wordt uitgebracht. Naar verwachting verschijnt de S8 ook in het zwart, wit en goud.

Specificaties en Bixby-assistent

De auteur deelt naast de foto ook specificaties van de Samsung Galaxy S8. De telefoon zou uitkomen met 5,8 en 6,2 inch schermen, allebei met een qhd-resolutie. Alhoewel de S7-serie kleinere schermen van 5,1 en 5,5 inch heeft, worden de S8-modellen nagenoeg even groot omdat de randen rondom het display verkleind zijn. Er ontstaat dus ruimte voor een groter beeldscherm, waarvan het onderste deel nu ook drukgevoelig is.

De S8 met een 5,8 inch scherm is voorzien van een 3000 mAh accu, terwijl de 6,2 inch uitvoering een 3500 mAh accu heeft. Beide toestellen hebben een Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en een micro-sd-slot. Ten opzichte van de S7-lijn is het interne opslaggeheugen verhoogd van 32GB naar 64GB. De frontcamera heeft een upgrade gekregen van 5 naar 8 megapixel, bij de primaire 12 megapixel camera zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. De S8 beschikt ook over een irisscanner, is waarschijnlijk stof- en waterbestendig en kan gebruikt worden als mini-computer door hem aan te sluiten op een - los verkrijgbaar - dockingstation. Windows Mobile-smartphones bieden die functie ook onder de naam Continuum.

Een andere nieuwe feature is Bixy, Samsung's digitale assistent die de concurrentie aangaat met Apple's Siri en Google's Assistent. Bixby wordt opgeroepen via een speciale knop aan de zijkant van de S8, en zou meer kunnen dan andere assistenten.

Prijzen en releasedatum

Samsung presenteerde zijn Galaxy S-toptoestellen de afgelopen jaren eind februari op technologiebeurs MWC. Dit jaar gebeurt dat niet, zo bevestigde de fabrikant onlangs. De auteur zegt dat de S8-lijn op 29 maart wordt onthuld op een eigen evenement. De toestellen zouden op 21 april gelanceerd worden in Europa, waarbij de 5,8 inch versie 799 euro gaat kosten en de 6,2 inch variant 899 euro.

Bron: VentureBeat

0 Reactie(s) op: Dit is de Samsung Galaxy S8 (foto, specificaties en prijzen)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.