Dit kunnen we verwachten van de Galaxy Note 10

Door: Justin Doornekamp | 11 juli 2019 06:24

Nieuws

Op 7 augustus komt Samsung met de onthulling van de Galaxy Note 10 en een duurdere Note 10 Plus. Wat kunnen we verwachten?

Samsung zit niet stil. Onder meer de Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy A80 werden dit jaar al aangekondigd, terwijl de ogen ook gericht zijn op de Galaxy Fold. De lancering van de opvouwbare telefoon werd uitgesteld, vanwege diverse problemen met het toestel.

Recent liet Samsung weten dat op 7 augustus dit jaar een nieuwe Galaxy Note 10 wordt onthuld en zoals we van de Note-serie gewend zijn ligt ook dit keer de nadruk op efficiënt werken. Een nieuwe stylus moet tekenen en schrijven op je telefoon nog gestroomlijnder maken, terwijl de Exynos 9820 chipset vermoedelijk zal zorgen voor een sneller toestel en een verbeterde accuduur.

Groot scherm

Verder ligt het voor de hand dat de smartphone opnieuw een groot scherm krijgt van 6,3- tot 6,7-inch, met minimale randen op het scherm, diverse camera's op de achterkant en de stylus die netjes is weggewerkt in het design. De Galaxy S10 had al een Infinity-O-display (een gat in het scherm waar je onder meer een camera en speaker vindt) en de Note 10 zal dit mogelijk ook krijgen. In tegenstelling tot eerdere toestellen, zal het gat niet langer meer in de rechterbovenhoek te vinden zijn, maar in het midden van het scherm.

Op de achterkant zullen er weer drie camera's komen en op de Note 10 Plus mogelijk zelfs vier. Een groot verschil met de Note 9, is dat de camera's op de Note 10 vermoedelijk onder elkaar zijn geplaatst in plaats van naast elkaar. Door de overname van het Israëlische Corephotonics zouden de camera's een sterk verbeterde zoomfunctie kunnen krijgen.

Eerdere geruchten dat de Note 10 het geheel zonder fysieke knoppen zou moeten doen, lijken niet te kloppen. Je vindt op het toestel in ieder geval een aan- en uitknop en een toets voor het volume. In navolging van Apple, zou Samsung mogelijk wel kunnen besluiten om de 3.5mm-aansluiting voor je koptelefoon achterwege te laten. In dat geval heb je net als met de laatste iPhones een extra plug nodig. Of draadloze oortjes, natuurlijk.

Datum

Wanneer het toestel in de winkels ligt, blijft vooralsnog de vraag. In het verleden zat er nooit veel tijd tussen de aankondiging en de lancering, dus het is mogelijk dat de Note 10 al in augustus te verkrijgen is.

Vermoedelijk moet je wel je portemonnee flink opentrekken. Er gaan geruchten dat het nieuwe toestel van Samsung tussen de 1.100 en 1.200 dollar zal kosten, omgerekend dus circa 975 tot 1.060 euro. Dit zou betekenen dat de smartphone enkele honderden euro's duurder is dan zijn voorganger. Omdat Samsung vermoedelijk twee versies van de Note 10 zal aankondigen (een goedkope versie en de duurdere Plus-versie), is het niet helemaal duidelijk op welke versie de prijsgeruchten betrekking hebben. Het lijkt aannemelijk dat het hier gaat om het prijskaartje van de Note 10 Plus. Bovendien komt er van beide toestellen een 4G- en 5G-variant en dat zal ook invloed hebben op de prijs.

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van de Galaxy Note 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.