Dit kunnen we verwachten van de nieuwe Galaxy Note

Door: Justin Doornekamp | 29 juli 2020 09:30

Nieuws

Samsung zal tijdens het Galaxy Unpacked-evenement op 5 augustus vermoedelijk de nieuwe Galaxy Note 20 aankondigen. Wat kunnen we van de telefoon verwachten?

Hoewel Samsung niet liet weten wat we op 5 augustus precies kunnen verwachten, ligt het voor de hand dat er een nieuwe Note-telefoon wordt onthuld. Veel geruchten wijzen namelijk op de komst van deze smartphone en uit de geruchten valt al wat interessante informatie te halen.

Twee versies

Allereerst lijkt het erop dat we twee versies van de Note kunnen verwachten: een reguliere versie en een grotere Ultra-variant. Los van het verschil in omvang, is er nog weinig bekend over hoe de twee toestellen zich van elkaar onderscheiden.

Wel lekten er afbeeldingen uit van de Note 20, die hoogstwaarschijnlijk overeenkomen met de werkelijkheid, gezien Samsung ze zelf per ongeluk lekte op zijn Russische site. De telefoon vertoont veel overeenkomsten met haar voorganger, waarbij er slechts lichte aanpassingen aan de selfie-camera werden gedaan. Verder lopen de zijkanten rond af.

Aan de achterkant van het toestel vinden we vier camerasensoren, waaronder een periscopische zoomlens die we ook in de Galaxy S20 Ultra en de P30 Pro van Huawei vinden. Ook zou er op het toestel een 3D-sensor kunnen zitten.

Nieuwe S-Pen?

Verder ligt het voor de hand dat Samsung ruimte vrijmaakt in het toestel om de mogelijk vernieuwde S-Pen op te bergen. Samsung heeft waarschijnlijk de input lag van de pen flink aangepakt. De oude S-Pen reageert lang niet zo snel als de Apple Pencil. Door de pen te verbeteren zou Samsung eindelijk een goed alternatief kunnen bieden op de pen van Apple. Volgens geruchten zou de responstijd van de nieuwe S-Pen 9 milliseconden zijn, net als bij de pen van Apple. Mede door de verminderde lag zou Samsung voor de Note 20 hebben gekozen voor een 120Hz-display boven een scherm met een ververssnelheid van 60Hz, zoals bij de Note 10.

Ook zullen de specificaties van het toestel weer wat worden aangescherpt ten opzichte van het vorige model met de Snapdragon 865-processor van Qualcomm of misschien wel de Snapdragon 865 Plus, die iets sneller zou zijn.

In een Twitter-bericht op het account van Ice Universe, dat het vaker bij het rechte eind heeft, wordt vermeld dat de Note 20 999 dollar zal kosten, omgerekend iets meer dan 885 euro.

Dit zou het toestel circa 50 dollar duurder maken dan de vorig jaar verschenen Note 10. In Nederland kostte dat toestel 949 euro, dus het zou niet vreemd zijn als Samsung ervoor kiest om een prijskaartje van 999 euro op het nieuwe toestel te plakken.

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van de nieuwe Galaxy Note

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.