Dit kunnen we verwachten van MWC 2019

Door: Justin Doornekamp | 17 februari 2019 17:07

Blog

Mobile World Congress (MWC) is de grootste telefoonbeurs van het jaar en vindt tussen 25 en 28 februari plaats in Barcelona. De eerste aankondigingen verwachten we de komende week al. Een opsomming van wat we kunnen verwachten.

Hoewel er nog niet veel is bevestigd, ligt het voor de hand dat we meer informatie krijgen over enkele veelbelovende toestellen als de Sony Xperia XZ4 en LG G8. Samsung heeft zijn nieuwe smartphone, de Galaxy S10, inmiddels al gepresenteerd tijdens een evenement in San Francisco.

Ook is er een kans dat we Samsungs opvouwbare telefoon onder de loep kunnen nemen, die tijdens hetzelfde evenement werd aangekondigd. De Samsung Galaxy Fold heeft een opvouwbaar 7,3-inch display. De Fold ligt eind april al in de winkel. Samsung grijpt MWC mogelijk ook aan om nieuwe budgetvriendelijke toestellen aan te kondigen (de A-serie), naast een nieuwe tablet of wearable.

5G overal
Iedere smartphonemaker wil zometeen claimen als eerste met een 5G smartphone te komen. Hoewel 5G ook voor ons de toekomst gaat zijn als opvolger van 4G mobiel internet, is 5G voor ons voorlopig nog niet relevant. 5G moet nog aangelegd worden. Sterker nog, de politiek moet nog bepalen welke banden er beschikbaar komen en de veilingen van de frequenties starten.

Sony

Sony heeft rampzalige jaren achter de rug. Vorig jaar moest het tij gekeerd worden met de Xperia XZ 3, maar de smartphone schoot tekort. Sony geeft de moed echter niet op, het bedrijf heeft immers genoeg inkomen om de verliesgevende mobiele tak te ondersteunen. Sony kondigt doorgaans een of meerdere nieuwe telefoons aan op de beurs in Barcelona en het volgende vlaggenschip zal de Sony Xperia XZ4 worden. Er is nog niet veel bekend over dit nieuwe toestel, maar de geruchten wijzen op drie camera's aan de achterkant, een 6,5-inch scherm met een ratio van 21:9, maar zonder een inkeping of 'notch'. Ook een aansluiting voor je koptelefoon lijkt te ontbreken.

Eerder verschenen renders van wat mogelijk de Sony Xperia XZ4 Compact-smartphone zal worden. De renders tonen een kleine smartphone met een Power-knop aan de zijkant die vermoedelijk ook dienstdoet als vingerafdrukscanner. De telefoon heeft volgens bronnen een 18:9-scherm van rond 5-inch, zoals de huidige XZ2 Compact. Wie weet krijgen we meer info over dit toestel tijdens MWC.

Huawei

Tijdens MWC in 2017 kregen we de Huawei P10, begin vorig jaar de P20 (al dan niet tijdens MWC) en dit jaar mogelijk de P30. Maar waarschijnlijk zal Huawei de P30 bewaren voor een eigen perspresentatie in het voorjaar. Veel is daarover nog niet bekend. Volgens de geruchten krijgt het toestel drie of misschien wel vier camera's op de achterkant en hoogstwaarschijnlijk opnieuw de Kirin 980 chipset van de Mate 20 Pro. De vraag is of de Kirin 980 dan nog wel zo concurrerend is als in 2018, gezien veel partijen werken aan nieuwe chips.

Ook van Huawei kunnen we een opvouwbare telefoon verwachten tijdens MWC. Geruchten spreken van een 5-inch scherm aan de voorkant, een notch die gezichtsherkenning mogelijk maakt en ondersteuning voor 5G.

Huawei P20
Krijgen we dit jaar de opvolger van de P20?

LG

Volgens Zuid-Koreaanse media zal LG met de G8 komen op 24 februari. LG heeft zelf al een paar kleine details naar buiten gebracht, bijvoorbeeld over de time-of-flight-sensor in de camera, waarmee de camera van het toestel beter in staat is diepte te herkennen. Verder bevestigde LG dat er op deze datum een 5G-telefoon aangekondigd gaat worden, met een 4,000mAh batterij en een Snapdragon 855 chipset.

Chinese smartphones

Chinese merken zijn in opkomst in Nederland. Huawei ken je, Oneplus wellicht ook. Maar ook Xiaomi en Oppo presenteren waarschijnlijk nieuwe smartphones. Voor Honor en OnePlus is het nog een beetje vroeg. Honor heeft net de View 20 uitgebracht en de OnePlus 7 volgt waarschijnlijk later dit voorjaar. Wel zijn er geruchten over een speciale 5G smartphone. Of dat een speciale uitvoering van de OnePlus 7 is, dat is nog onbekend.

Er is voor telefoonliefhebbers dus nog genoeg om naar uit te kijken. Volgende week weten we meer!

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van MWC 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.