Dit weten we nu over de Samsung Galaxy S9

Door: Mark Gamble | 20 februari 2018 15:02

Nieuws

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona eind februari presenteren tal van smartphonefabrikanten hun nieuwste modellen. Ook Samsungs vlaggenschip Galaxy S9 en S9 Plus zal dan aan het publiek worden getoond. Dit is wat we nu weten over deze smartphone.

Nog steeds een 3.5mm audiopoort

Hoewel steeds meer fabrikanten kiezen om een conventionele audioaansluiting op een smartphone weg te laten, zal Samsung op de Galaxy S9 en S9 Plus deze handige aansluiting gewoon laten zitten. Met een slag om de arm uiteraard, maar het bedrijf heeft bij eerdere modellen de poort ook niet gewijzigd, dus het zou niet zo'n heel slimme zet zijn om dit nu ineens te veranderen.

Dubbele cameralens voor de Galaxy S9 Plus

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de grotere S9 Plus een dubbele cameralens. Hierdoor kunnen betere en scherpere foto's worden gemaakt en zorgt de ingebouwde processor voor een snellere beeldverwerking. De Galaxy S8 had ook al een verbeterde camera op basis van de Exynos-processor.

De gewone S9 krijgt één enkele 12 megapixelcamera aan de achterzijde en aan de voorzijde wordt naar alle waarschijnlijkheid een 8 megapixelcamera ingebouwd, die ook kan worden gebruikt voor gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de telefoon.

Een nieuwe functie van de camera is de super slow-motion-functie. Hiermee is het mogelijk om een video in 1000 frames per seconde op te nemen, leuk voor het nemen van een actieshot. Sony had al eerder een dergelijke functie op haar smartphones.

Uiterlijk

Er zijn ook foto's gelekt van het uiterlijk van de S9. Op Twitter verschenen allerlei foto's van het toestel in de kleuren blauw, grijs en zwart. Dit lijken op gerenderde beelden die zijn vrijgegeven door Samsung, maar het is niet duidelijk of die foto's ook echt van de smartphonefabrikant af komen.

Nieuwe processor

Tijdens CES in Las Vegas introduceerde Samsung de nieuwste mobiele processor, de Exynos9 9810. De nieuwe cpu heeft een ingebouwde LTE 4G-modem en een uitgebreide chip voor grafische beeldverwerking. De processor is daarnaast geschikt voor het weergeven en afspelen van UHD-content op 120fps. De Exynos9 9810 zal worden toegepast in de Galaxy S9 en S9 Plus, maar de kans is groot dat Samsung dat echte alleen in Azië doet; in Europa en de Verenigde Staten moeten we het waarschijnlijk doen met de Snapdragon 845-cpu. Maar dat kan op het laatste moment nog veranderen.

Gezichts- en objectherkenning

Dankzij de Exynos-processor kan de S9 sneller gezichten herkennen, waardoor de smartphone sneller ontgrendeld kan worden. Dat kan overigens ook met de in het scherm ingebouwde vingerscanner. Gezichtsherkenning is niet per definitie nieuw voor de Galaxy-serie, want deze functie zat ook al in de S8 en S8 Plus. Nieuw is echter wel dat de processor ook echt 3D-objecten kan scannen, waardoor bijvoorbeeld het gezicht niet recht voor de camera gehouden hoeft te worden.

Geheugen en opslag

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus hadden 4 GB werkgeheugen, bij de S9 en S9 Plus zal dat met 2 GB extra worden uitgebreid naar 6 GB geheugen. Maar, dat alles heeft ook de maken met de extra functies die aan de telefoon worden toegevoegd, zoals een nieuwere versie van spraakassistent Bixby. Bij het beschikbaar komen van de S9 heb je waarschijnlijk de keuze uit een toestel met 64 GB of
128 GB opslagcapaciteit, die je sowieso kunt uitbreiden met een extra sd-kaartje van bijvoorbeeld 256 GB.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus worden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aan het grote publiek gepresenteerd. De presentatie vindt plaats op 25 februari en de verkoop start vanaf 8 maart. Vanaf dat moment zal het toestel ook in de winkel verschijnen of te verkrijgen zijn bij een nieuw abonnement.

Prijzen

Een exacte adviesprijs voor de Galaxy S9 is nog niet vrijgegeven, maar er doen geruchten de ronde dat het toestel wel duurder wordt dan de S8. Volgens de meest recente verhalen kost de 'normale' Galaxy S9 straks 841 euro, en de Galaxy S9 Plus kost 997 euro.

2 Reactie(s) op: Dit weten we nu over de Samsung Galaxy S9

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 februari 2018 23:57 probeertehelpen
  Poe poe belachelijke prijzen voor dit toestel. Het gaat toch om het bellen en eenvoudig internetten, dat kan met alle moderne toestellen. Snelheden zijn totaal niet belangrijk, wat maakt die paar seconden uit andere toestellen zijn nagenoeg net zo snel hoor. En foto's, de waarneming voor het menselijk oog is ook met de wat andere toestellen breed genoeg. Dus de toestellen die je nu hebt zijn eigenlijk al vet genoeg, die maken prima foto's. Spraak assistent totaal onbelangrijk, hoe vaak gebruik je dit? 3d objecten, wat heb je eraan. Gezicht niet recht voor de camera hoeft te houden, gezichtsherkenning, totaal overbodig. Eigenlijk, als je dit goed leest is het niet zo bijzonder. Geef mij maar bijvoorbeeld de Huawei. Goede prijs en super kwaliteit en honderden euro's goedkoper. Dus sneller, beter en duurder. Voor mij niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 februari 2018 23:11 reneverbouw
  De S9 is volgens mij fel overroepen, ik zie ook geen enkele verbetering waarvan je zou denken, daar zat ik nu eens op te wachten zeg? de camera? die is bij alle voorgaande modellen al steengoed, het enige echte verschil met z'n voorgangers die ik zie is de veel te hoge prijs, al de rest is gelul.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.