Dossier: iOS 8

Door: redactie-computertotaal | 17 maart 2014 20:02

Nieuws

iOS 8 is het nog niet officieel aangekondigde nieuwste besturingssyteem van Apple. Deze is nog in ontwikkeling en waarschijnlijk gaat iPhone 6 hierop draaien.

'iOS 8 screenshots gelekt'

Toegevoegd op 14 maart 2013

Er zijn screenshots gelekt die vermoedelijk van iOS 8 afkomstig zijn. Dit besturingssysteem is nog niet officieel aangekondigd door Apple zelf, maar de vermoedens bestaan dat het zal worden toegepast op iPhone 6.

Het meest opvallende is de app Healthbook die op het homescreen te vinden is. De geruchten hierover bestaan al enige tijd en de app zou in combinatie met iWatch bloeddruk en hartslag kunnen bijhouden.

'Grote update Apple Maps in aantocht voor iOS 8'

Toegevoegd op 12 maart 2014

Apple werkt aan een grote update voor Apple Maps, waarin de nadruk komt te liggen op reizen met het openbaar vervoer. Dat meldden anonieme bronnen aan 9to5mac.com. De vernieuwde applicatie wordt ontwikkeld voor iOS 8. Dit besturingssysteem zal naar verluidt worden gebruikt op de iPhone 6.

Apple gaat de routes en reistijden van het openbaar vervoer in Apple Maps integreren. Daardoor kan direct vanaf deze applicatie worden bekeken welke reisroutes er mogelijk zijn met het openbaar vervoer en wat de reistijden bedragen. Er worden ook meer herkenningspunten als luchthavens, parken en bus- en treinstations toegevoegd, waardoor deze gemakkelijker te vinden zijn. Om dat te verwezenlijken, werkt Apple samen met Broadmap, Embark en HopStop. Laatstgenoemde is naar verluidt door Apple overgenomen.

Lees verder over de ontwikkelingen van Apple Maps voor iOS 8.

2 Reactie(s) op: Dossier: iOS 8

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 maart 2014 10:16 Anoniem
  Leuk, zo'n dossier met oud nieuws.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 maart 2014 21:18 Anoniem
  dat ik goed wel hoor mee
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.