Dossier: Samsung Galaxy S5

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 11 april 2014 08:00

Nieuws

In dit artikel verzamelen wij al het nieuws en de handigste how to's over de Samsung Galaxy S5. De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf valt vooral op vanwege z'n waterdichte behuizing, vingerafdrukscanner en hartslagmeter.

Samsung Galaxy S5 vanaf vandaag verkrijgbaar

Toegevoegd op 11 april 2014

De Samsung Galaxy S5 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de consument. De nieuwste smartphone van Samsung focust zich vooral op de camera. De prijs van het toestel ligt rond de 650 euro.

Je hebt waarschijnlijk al een smartphone en elke keer dat er een nieuw toestel op de markt komt, vraag jij je misschien af waarom je een nieuwe moet aanschaffen. Fabrikanten als Samsung leggen dan de focus op speciale kwaliteiten van het toestel en bij de Samsung Galaxy S5 ligt die focus op de camera. Het scherpstellen duurt volgens de fabrikant 0,3 seconden en er wordt gebruikgemaakt van HDR. Als je deze aanzet worden donkere delen op de foto beter verlicht en dat zie je terug als je de foto maakt. De 16megapixel-camera heeft ook de functie Selective Focus, waarmee je de voorgrond of achtergrond vaag kunt maken.

Minimaal batterijverbruik

Samsung introduceert met de Galaxy S5 Power Saving Mode. Dit is een functie die alle applicaties en onnodige functies afsluit, waardoor je met een bijna lege batterij nog lang kunt bellen. Het toestel zelf zou bestand zijn tegen stof en vocht je kunt hem versleutelen door te swipen met je vingerafdruk.

Een andere belangrijke functie is dat de Samsung Galaxy S5 je gezondheid kan bijhouden. Met de Gear Fit-armbanden kun je stappen tellen, je hartslag meten en zien hoeveel je fietst op een dag. De Gear Fit is te combineren met eerdere Samsung Gear. Als laatste grootste functie volgens de fabrikant wordt het mogelijk om sneller te downloaden door tegelijk vanaf wi-fi en je internetabonnement gegevens binnen te halen.

Binnenkort lees je bij ons de review over de Samsung Galaxy S5 die rond de 650 à 700 euro kost.

Zuid-Koreanen verkopen Samsung Galaxy S5 te vroeg

Toegevoegd op 27 maart 2014

Koreaanse providers hebben de Samsung Galaxy S5 twee weken te vroeg op de markt gebracht. Samsung is verbaasd over deze actie, de wereldwijde release staat namelijk gepland op 11 april.

SK Telecom heeft Samsung benaderd met de vraag of de lancering van de Samsung Galaxy S5 vervroegd kan worden, zo meldt de fabrikant tegenover Businessweek. De fabrikant heeft de aanvraag geweigerd en de wereldwijde release laten staan op 11 april. De Zuid-Koreaanse providers hebben dit antwoord met een korreltje zout genomen, de Samsung Galaxy S5 is twee weken voor de release al verkrijgbaar.

Reden tot ongenoegen

Enkele telecombedrijven worden in Zuid-Korea gestraft door de nationale overheid. De providers mogen vanaf 5 april tot eind april geen nieuwe klanten binnenhalen, voor SK Telecom geldt dit verbod tot 19 mei. Dit komt doordat de gestrafte bedrijven eerder illegale kortingen aanboden aan klanten. Om geen klanten te verliezen, hebben de bedrijven de smartphone vroegtijdig aangeboden. Samsung heeft nog niet laten weten of maatregelen neemt.

Samsungs Galaxy S-familie evolueert met komst Galaxy S5

Toegevoegd op 27 februari 2014

ACHTERGROND - Na maanden van geruchten en speculaties is de langverwachte Samsung Galaxy S5 maandagavond gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Opnieuw evolueert de beroemde Galaxy S-familie van Samsung met de komst van de Galaxy S5.

Met de Galaxy S5 zet Samsung wederom een behoorlijke stap vooruit. Ten opzichte van haar voorgangers, waaronder de Galaxy S4 en S III, lijkt de vooruitgang echter wel wat in tempo af te nemen. De stapjes die Samsung maakt worden steeds kleiner nu de top van de mogelijkheden bereikt lijkt te zijn. Niettemin weet Samsung ook dit jaar weer de vooruitgang te bieden die de Galaxy S5 meer dan interessant genoeg maakt om aan te schaffen.

Lees meer over ontwikkeling van de Galaxy S-familie.

MWC 2014: Aan de slag met de Samsung Galaxy S5

Toegevoegd op 25 februari 2014

Samsung introduceerde deze week de Galaxy S5. De smartphone zal in april wereldwijd beschikbaar komen. In deze hands-on video lopen we door enkele handige functies van het nieuwe paradepaardje.

Het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van Samsung wijkt niet veel af van de Galaxy SIII en Galaxy S4. Het is dan ook vooral de software die voor een unieke ervaring moet gaan zorgen. Of de grondig vernieuwde TouchWiz-interface en de nieuwe features daadwerkelijk genoeg te bieden hebben? Je ziet het in onderstaande hands-on video met de Galaxy S5.

Bekijk de hands-on met de Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 verschijnt in april

Toegevoegd op 24 februari 2014

De Galaxy S5 van Samsung is vanavond gepresenteerd tijdens een groot evenement. De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf valt vooral op vanwege z'n waterdichte behuizing, vingerafdrukscanner en hartslagmeter.

Het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van Samsung wijkt niet erg veel af van de Galaxy SIII en S4. Toch zijn er wat uiterlijke verschillen, allereerst het formaat, dat door z'n 5,1 inch (12,95 cm) scherm een slagje groter is dan z'n voorganger. De achterkant heeft een andere textuur dan andere Galaxy-smartphones en de aansluiting wordt waterdicht afgesloten met een klepje. De hartslagmeter bevindt zicht aan de achterkant van het toestel in de buurt van de cameraflitser. De vingerafdrukscanner is net als in de iPhone 5S in de homeknop verwerkt.

Lees verder over de release van de Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5: Wat kunnen we verwachten?

Toegevoegd op 9 oktober 2013

Niet lang na de release van de Galaxy S4 werd bekend dat dit vlaggenschip van Samsung de best verkopende Android-telefoon ooit is. Dat schept verwachtingen en het gonsde dan ook direct van de geruchten over de opvolger, vooralsnog S5 genoemd. Wat kunnen we verwachten van de Galaxy S5?

De smartphones in de Galaxy S-reeks hebben een prijskaartje dat hoort bij hun status en het zijn stuk voor stuk toptoestellen, maar dat wordt niet weerspiegeld in de kwaliteit van de behuizing. Dat laatste is een heikel punt voor de liefhebbers van de Galaxy. Als je een kwaliteitsproduct in handen hebt, wil je dat immers ook graag voelen en zien.

Lees verder over wat we kunnen verwachten van de Galaxy S5.

'Samsung Galaxy S5 krijgt behuizing van metaal'

Toegevoegd op 29 augustus 2013

Samsung zal de opvolger van de Galaxy S4 voorzien van een metalen behuizing. Dat schrijft ETNews op basis van anonieme bronnen bij toeleveranciers. De Galaxy S5 zou eind dit jaar in productie genomen moeten worden.

Uitsluitsel over de metaalsoort geeft ETNews niet. Wel gaan er al lange tijd geruchten over een Samsung-smartphone met een behuizing van aluminium. Tot op heden voorzag Samsung zijn smartphone-vlaggenschepen echter altijd van een plastic jasje.

Lees verder over de behuizing van de Galaxy S5.

0 Reactie(s) op: Dossier: Samsung Galaxy S5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.