E-mails blokkeren in Gmail, Outlook en iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 03 augustus 2017 07:15

How To

Het is erg lastig als je spamfilter ongewenste e-mails doorlaat, waardoor je inbox vol komt te staan met rommel waardoor je tijd moet besteden aan het opschonen, en je misschien zelfs belangrijke berichten over het hoofd ziet. Hier laten we zien hoe je op verschillende e-maildiensten e-mails van ongewenste afzenders kunt blokkeren.

Tip 01 Gmail

Op de onlineversie van Gmail kun je direct bepaalde afzenders blokkeren door met de rechtermuisknop op de ongewenste e-mail te klikken en [naam] blokkeren te kiezen. Voortaan zullen alle e-mails van deze afzender in Spam terechtkomen, zodat je ze als je dat wilt toch kunt bekijken.

Wil je van een bepaalde afzender geen e-mails te zien krijgen, dus ook niet als spam? Klik dan op het omlaag wijzende pijltje naast de knop Beantwoorden rechts bovenaan het e-mailbericht en selecteer Berichten zoals deze filteren. Er verschijnt een pop-up, waarin je rechts onderaan Filter maken met deze zoekopdracht moet kiezen, en selecteer vervolgens Inbox overslaan (Archiveren). De e-mail bestaat dan nog wel, maar je zult hem niet zomaar tegenkomen.

Wil je echt van iemand helemaal geen e-mails meer ontvangen, kies dan in de pop-up uit de vorige stap de optie Verwijderen in plaats van Inbox overslaan (Archiveren). De e-mail wordt dan meteen weggegooid en zal na 30 dagen automatisch permanent verwijderd worden.

Tip 02 Outlook

Op de onlineversie van Outlook kun je een regel aanmaken die ervoor zorgt dat e-mails van een bepaalde afzender direct in Verwijderde items terechtkomt in plaats van je inbox.

Selecteer een bericht van de afzender die je wilt blokkeren en klik op de knop Acties rechts bovenaan het bericht. Kies Regel aanmaken. De standaardregel is meteen om alle berichten van die afzender te wissen. Dus je hoeft verder niets te doen.

In Gmail kun je aangeven wat je met mail van bepaalde adressen wil doen.

Tip 04 Android en Windows

In de e-mail app voor Android is het in sommige gevallen mogelijk om afzenders te blokkeren. Dit is afhankelijk van het model telefoon dat je hebt. De instructies hiervoor kunnen dan ook per fabrikant en model verschillen. Je kunt echter ook naar de website van je e-mailclient gaan en daar een regel aanmaken die ervoor zorgt dat de berichten van een bepaalde afzender niet meer in je inbox terecht zullen komen.

De app voor Windows 10 en die voor Windows Phone bieden momenteel niet de mogelijkheid om afzenders rechtstreeks vanuit de app te blokkeren. Hiervoor zul je naar de Outlook website moeten gaan en een regel aanmaken. Deze wordt dan doorvertaald naar de app, zodat je voortaan ook via de app niet langer e-mailberichten van deze afzender zult ontvangen.

Tip 04 iOS

Je kunt in de iOS Mail-app alleen e-mails blokkeren wanneer je gebruikmaakt van iCloud. Hiervoor moet je naar www.icloud.com navigeren en op Mail klikken. Klik op het tandwiel-icoon links onderaan en kies Add a Rule. Selecteer bij If message de optie is from en typ het e-mailadres dat je wilt blokkeren. Klik vervolgens bij Then op het drop-down menu en kies Move to Trash. Voortaan zullen alle e-mails van deze afzender automatisch naar de prullenmand verplaatst worden.

0 Reactie(s) op: E-mails blokkeren in Gmail, Outlook en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.