Een nieuwe koers voor HTC

Door: roald-craenen-van-blue-mango-interactive | 24 januari 2014 12:00

Nieuws

ACHTERGROND - Het gaat niet goed met HTC. Jaar op jaar neemt de omzet af en vallen de resultaten tegen. Merken als Apple en Samsung domineren, terwijl nieuwkomers als Huawei meer aandeel krijgen. HTC heeft haar strategie voor 2014 flink aangepast, met een focus op 'emerging markets'.

Onstuimige periode

De afgelopen drie jaar zijn, op zijn minst gezegd, onstuimig geweest voor HTC. Het partnerschap met Beats Audio, van eind 2011, heeft voor een positieve impuls gezorgd. Vooral de lancering van de HTC One-serie, begin 2012, heeft ervoor gezorgd dat HTC überhaupt nog een rol speelt in de high-end smartphonemarkt.

Bron: HTC.com.

In dezelfde maand een jaar later werd de nieuwe HTC One gelanceerd. Met een aluminium behuizing, stereo speakers met 'BoomSound' en een UltraPixel-camera was dit het nieuwe toptoestel van HTC. De snelle opeenvolging van een aantal high-end-modellen, zoals de HTC Desire of de HTC Butterfly, werd niet altijd positief ontvangen. Had men net 'de nieuwste' aangeschaft, liepen ze een maand of drie later alweer achter de feiten aan.

Release van HTC One-toestellen.

Een nieuwe koers

Door de uitblijvende resultaten heeft HTC in 2013 de route uitgestippeld voor een nieuwe koers. HTC komt niet meer zo goed mee in de high-end smartphonemarkt met concurrenten als Apple en Samsung. De vernieuwde focus ligt voornamelijk op opkomende markten als China. HTC speelt, door middel van goedkopere en betaalbare modellen, in op de lagere lonen van de Chinezen.

HTC is echter wel van plan mee te blijven spelen op de high-end markt. Hoogstwaarschijnlijk zal het in Q2 van dit jaar haar nieuwe HTC One 2 (ofwel de M8) lanceren. De verwachting is echter dat het slechts bij een handjevol high-end-toestellen zal blijven. Waarbij het uiteraard variaties zoals de HTC One mini of de HTC One max zal lanceren.

Bron: Androidheadlines.com.

Het is dus even afwachten of HTC door middel van deze plannen weer mee gaat spelen. De vernieuwde focus betekent het outsourcen van productie, het gebruik van goedkope MediaTek-chips in nieuwe betaalbare toestellen en het bereiken van meer klanten. Uitdagend wordt het in ieder geval. Dit jaar worden namelijk ook de nieuwe Samsung Galaxy S5 en Apple's nieuwe iPhone verwacht.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Blue Mango Interactive en geschreven door Roald Craenen. De redactie van Computer!Totaal is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

2 Reactie(s) op: Een nieuwe koers voor HTC

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 januari 2014 09:48 Anoniem
  wow.. het gaat slecht met HTC…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 januari 2014 19:03 Anoniem
  Misschien moeten ze ook eens wat krediet gaan opbouwen bij de bestaande gebruikers door minder defecte toestellen op de markt te brengen en uitgebrachte smartphones fatsoenlijk te ondersteunen met Android-updates.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.