Wat heb je aan een smartphone met 16 cameralenzen?

Door: Justin Doornekamp | 28 november 2018 06:46

LG concept smartphone
Blog

Veel nieuwe smartphones hebben tegenwoordig al twee cameralenzen op de achterkant van het toestel zitten en er zijn zelfs al telefoons met driedubbele camera, waaronder de Huawei P20 Pro. LG wil nog een stap verder gaan en overweegt een smartphone te ontwikkelen met maar liefst zestien cameralenzen.

LG heeft hiervoor een patent aangevraagd, zo merkte LetsGoDigital op. Dit suggereert dat het Zuid-Koreaanse conglomeraat op zijn minst overweegt om in de toekomst zijn telefoons te voorzien van zestien cameralenzen, of een hexadecimale camera, zoals LG het noemt. Met deze technologie zou het mogelijk worden om in één klik foto's te maken vanuit diverse verschillende perspectieven. Je krijgt dan als het ware dynamische foto’s: door je smartphone te bewegen, zou een foto in principe mee kunnen bewegen.

Met een dergelijke functie op je telefoon, wordt het ook makkelijker om foto's te bewerken, bijvoorbeeld door de positie van een hoofd iets te draaien. De smartphone verkrijgt namelijk meer informatie uit driedimensionale beelden dan uit de tweedimensionale beelden die de huidige camera's produceren. Daarmee kun je in theorie enkele toffe effecten krijgen.

In de patentaanvraag fantaseert LG ook over het gebruik van spiegels en flitsers op de achterkant van een telefoon, om zo onderwerpen in een foto extra uit te lichten en om gemakkelijker selfies te maken met de camera aan de achterkant in plaats van met de camera aan de voorkant van je toestel.

Nokia 9
De Nokia 9 verschijnt waarschijnlijk al in 2019.

Camera’s steeds belangrijker

Het blijft altijd nog maar de vraag of LG daadwerkelijk een smartphone gaat uitbrengen met zestien lenzen. Veel gepatenteerde ideeën worden niet gebruikt in de uiteindelijke producten. Toch is het een teken dat LG overweegt om nog meer camera's op een toestel te plaatsen.

In de tussentijd moeten we het doen met twee of drie camera's, al lijkt het erop dat de Nokia 9 al vijf cameralenzen kan krijgen op de achterkant van het toestel. De smartphone wordt vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress eind februari aangekondigd.

Daarmee lijkt het erop dat camera’s steeds belangrijker worden in de keuze voor een nieuwe smartphone.

0 Reactie(s) op: Wat heb je aan een smartphone met 16 cameralenzen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.