Eerste indruk: OnePlus 5T

Door: Joris Peterse | 16 november 2017 19:00

Hands-on

Vanaf 21 november is de OnePlus 5T verkrijgbaar. Voor wie op zoek is naar een nieuwe, krachtige smartphone, zonder daar al te diep voor in de buidel te tasten heeft er met de komst van dit toestel een extra optie bij.

Net als 2016 verschijnt een half jaar na de aankondiging van de nieuwe OnePlus-smartphone zijn opvolger alweer ten tonele. Zo werd vorig jaar in november de OnePlus 3T aangekondigd, een half jaar na de introductie van de OnePlus 3. Omdat vier een Chinees ongeluksgetal is, werd afgelopen zomer de OnePlus 5 geïntroduceerd, die nu dus ook al zijn opvolger kent: de OnePlus 5T. Het zou wel eens scheve gezichten kunnen opleveren, voor bezitters van de 5.

Met de scherm verhouding en dunne schermranden is de OnePlus 5T slechts een fractie groter dan de OnePlus 5.

Groter scherm

Loop je wel warm voor een 6 inch-scherm, met dunne randen? Dan zou dat scheve gezicht gegrond kunnen zijn. Maar verder zijn er weinig grote veranderingen merkbaar. Zoals gezegd, beschikt de 5T over een groter scherm, met een beeldverhouding van 2 bij 1. Daarmee volgt OnePlus andere fabrikanten, zoals Samsung, LG en Huawei, die met hun toptoestellen ook van de 18 bij 6-breedbeeldverhouding zijn afgestapt. Met deze verhouding en dunne schermranden is de OnePlus 5T slechts een fractie groter dan de OnePlus 5. Nadeel is wel dat de vingerafdrukscanner naar de achterkant is verplaatst.

Ook beschikt het toestel over een full-HD beeldscherm. Niet het scherpste beeld, maar een hogere beeldresolutie betekent ook meer energieverbruik. Dus er valt wat voor te zeggen. De beeldkwaliteit lijkt best prima, maar wel aan de donkere kant.

De achterkant van de OnePlus 5T is (wederom) van zwart metaal.

Metaal

De behuizing is verder hetzelfde gebleven. De achterkant heeft nog steeds iets weg van de iPhone 7 Plus, door de plaatsing van een dubbele camera en de zwarte metalen achterkant. OnePlus kiest nog altijd voor metaal, hierdoor had ik niet tijdens de korte testperiode al een toestel vol vingerafdrukken.

De OnePlus 5T beschikt over een accucapaciteit van 3.300 mAh. Dat is ongeveer evenveel als zijn voorganger, die niet de beste accuduur heeft. Ik ben een beetje bang dat de accuduur door het grote scherm nog wat minder goed is. Maar dat zal in een uitgebreide test moeten blijken. Gelukkig krijg je bij het toestel een snellader (usb-c) meegeleverd.

Android op z’n best

De OnePlus 5T draait op Android 7.1 (Nougat). Gek genoeg niet op de meest recente Androidversie 8.0 (Oreo). Daaroverheen heeft OnePlus een eigen schil gelegd die OxygenOS heet. Hierin zijn wel wat wijzigingen aangebracht. Zo is er gezichtsherkenning toegevoegd, zodat je net als de Galaxy Note 8, Galaxy S8 en iPhone X je smartphone ontgrendelt door hem voor je gezicht te houden. Dit werkte heel vlot. Verdacht vlot, want er is veel discussie over de veiligheid van deze manier van ontgrendeling. Ik ben benieuwd of ik tijdens de testperiode de gezichtsherkenning voor de gek kan houden.

De nieuwe versie van OxygenOS kent verder weinig veranderingen. Gelukkig kun je naar hartenlust alles aanpassen en lijkt de krachtige processor optimaal te worden benut.

De camera-app is wat minimalistischer vormgegeven. De dubbele camera (20 en 16 megapixel) leveren snel foto’s af en de portretmodus ziet er keurig uit. Ik ben benieuwd hoe ze zich verhouden met de foto’s van andere smartphones, waaronder de OnePlus 5.

OnePlus 5T
De OnePlus 5T heeft een groot scherm en dunne schermranden.

Specs

De specs van de OnePlus 5T zijn hetzelfde gebleven. Dat wil zeggen: een krachtige Snapdragon 835 processor. Er is een uitvoering met 6GB werkgeheugen en een duurdere met 8GB. Wij hebben de duurdere uitvoering in handen gehad voor deze eerste indruk, het toestel doorstond dit zonder enige moeite. Deze duurdere uitvoering (€ 559,-) beschikt ook over 128GB opslaggeheugen in plaats van 64GB. Dit geheugen is overigens niet uit te breiden met een geheugenkaart. Welk kun je een tweede simkaart plaatsen.

De OnePlus 5T is vanaf 21 november te bestellen via de site van OnePlus.

0 Reactie(s) op: Eerste indruk: OnePlus 5T

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.