Efficiënter tweeten op Android met Tweedle

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 16 januari 2014 08:00

Apps & Software

Je zou denken dat de app die gemaakt wordt door de eigenaar van een bepaalde dienst, de beste app is die er te vinden is. In werkelijkheid is dat niet altijd het geval. Zoals bij Tweedle, een Android-app die vele malen prettiger werkt dan de app van Twitter zelf.

Twitter-account koppelen

Het mooie van Tweedle, is dat je het volledig gratis kunt downloaden uit de Google Play Store. Wanneer je Tweedle hebt gestart, dien je eerst nog je Twitter-account te koppelen aan de app, voordat je aan de slag kunt. Of beter gezegd, je dient Tweedle toestemming te geven om gebruik te maken van je Twitter-account.

Je krijgt de vraag of je wilt inloggen via de Geavanceerde methode of via de Basis methode, met als disclaimer dat Twitter in de toekomst wellicht het inloggen met de basismethode onmogelijk maakt, maar dat is nu in ieder geval niet aan de orde.

Zodra je hebt gedrukt op Basis, krijg je een Twitter inlogpagina te zien, waarin je je gebruikersnaam en wachtwoord in moet geven. Dit kun je gerust doen, je doet dit namelijk niet op de server van Tweedle, maar op de server van Twitter zelf. Geef Tweedle vervolgens toestemming om gebruik te maken van je Twitter-account.

Je dient Tweedle toestemming te geven om je account te gebruiken.

Tweedle gebruiken

Zodra je met Tweedle bent ingelogd op Twitter, wordt direct duidelijk waarom deze app zo prettig werkt. Heerlijk minimalistisch en geen onduidelijke pictogrammen, onbegrijpelijke opties, enzovoort. Bovenin zie je drie tabbladen, Tijdlijn, Vermeldingen en Berichten. Tijdlijn geeft je toegang tot de tweets van mensen die je volgt, Vermeldingen tot de tweets waarin jij bent genoemd, en Berichten tot de DM's die je met Tweeps hebt uitgewisseld.

Je kunt op elk gewenst moment in deze hoofdinterface naar links of naar rechts vegen om naar een ander tabblad over te schakelen. Zie je een interessante tweet? Dan kun je erop drukken om deze open te vouwen en eventuele antwoorden van andere tweeps daarop te zien. Houd je echter je vinger ingedrukt op zo'n tweet, dan kun je rechtstreeks vanuit een context menu de tweet beantwoorden, retweeten, enzovoort.

Je ziet direct hoe minimalistisch en prettig de interface is.

Tweet plaatsen

Wil je zelf een tweet plaatsen, druk dan rechtsboven op het pictogram met het tekstballonnetje en je komt in de weergave terecht waarin je direct je bericht kunt typen (uiteraard met de beroemde tekenteller). Onderin vind je een balk waarin je een foto kunt toevoegen, je locatie kunt koppelen en uiteraard je bericht kunt verzenden.

De interface is enorm strak en minimalistisch en, durven we het te zeggen, doet zelfs een beetje denken aan iOS 7. Het is in ieder geval de efficiëntste manier om snel even je berichten op Twitter te checken.

0 Reactie(s) op: Efficiënter tweeten op Android met Tweedle

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.