Fotostream

Door: richard-borgman | 16 augustus 2012 17:38

How To

Wie Apple-producten gebruikt, kan zijn foto's op verschillende apparaten synchroniseren. Met de gratis dienst Fotostream gebeurt dat automatisch en zonder ingewikkelde instellingen. Het enige wat u nodig hebt, is een internetverbinding via ethernet of wifi (maar dus niet via 3G). Fotostream is onderdeel van Apples online opslagdienst iCloud.

1. Originelen blijven bewaard

Fotostream werkt op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc. Als de functie is ingeschakeld, worden foto's automatisch gesynchroniseerd op alle apparaten waar Fotostream is ingeschakeld. Dit systeem is vrij nieuw en kan ondanks zijn gebruiksvriendelijkheid de nodige vragen oproepen. Waar blijven mijn foto's? Op welke apparaten staan ze daadwerkelijk? Het simpelste is om Fotostream als een fotoboek te beschouwen waar alleen kopieën in gaan. De originele afbeeldingen blijven bewaard op het oorspronkelijke apparaat. Hebt u bijvoorbeeld Fotostream ingesteld op uw iPhone via Instellingen / iCloud, dan komen alle foto's die u met uw iPhone maakt niet alleen in Filmrol terecht, maar ook in Fotostream. Voor de iPad en de iPod touch geldt hetzelfde. Als u op alle apparaten hetzelfde account gebruikt (en dat is aan te raden voor Apple-producten, bijvoorbeeld om apps na aanschaf op verschillende apparaten te mogen installeren), gebruiken ze allemaal dezelfde Fotostream.

Voor elk apparaat moet u zelf instellen of u Fotostream wilt gebruiken.

2. Automatisch opgeslagen

Om Fotostream op de Mac te gebruiken, gaat u naar Systeemvoorkeuren / Internet en draadloos / iCloud. Als u Fotostream aanvinkt, is de functie ingeschakeld in iCloud. Als u de dienst hebt ingeschakeld, moet u eerst aan een specifiek apparaat vertellen dat het Fotostream mag gebruiken. Op de Mac zet u Fotostream aan in de programma's iPhoto of Aperture. Omdat er meer opslagruimte beschikbaar is, worden de foto's definitief opgeslagen. De standaardinstellingen zorgen ervoor dat ook geïmporteerde foto's uit bijvoorbeeld een digitale spiegelreflexcamera in Fotostream terechtkomen. In het programma iPhoto gaat u naar iPhoto / Voorkeuren / Fotostream. Als u in dit venster Importeer automatisch aanvinkt, worden de foto's in uw Fotostream automatisch opgeslagen op uw Mac. Als u Fotostream op uw pc wilt gebruiken, kunt u gratis software downloaden van de Apple-website. Hebt u een Apple TV, dan kunt u Fotostream ook op uw televisie tonen.

Ook foto's van de digitale camera kunnen in Fotostream terechtkomen.

3. Maximale aantal foto's

Fotostream heeft natuurlijk ook nadelen. Zo is het vrij onduidelijk waar de foto's in Fotostream vandaan komen en dus waar het origineel te vinden is. Daarnaast is Fotostream uitzetten vrij omslachtig. Dan is er nog het punt van de privacy. Niet altijd is het prettig als daadwerkelijk alle foto's op alle apparaten verschijnen, zoals vakantiefoto's op de computer op het werk, waar wellicht ook collega's mee werken. Met vijf iOS-apparaten in huis is het moeilijk te overzien welke foto's er in Fotostream terechtkomen. Er is overigens wel een limiet voor Fotostream op mobiele apparaten. De teller blijft uiteindelijk op duizend foto's staan. Als er meer foto's bij komen, worden de eerste foto's in Fotostream verwijderd. Wilt u een afbeelding in de Fotostream bewaren, dan kunt u deze altijd handmatig kopiëren naar de Filmrol op bijvoorbeeld uw iPhone.

Fotostream bevat maximaal 1000 foto's, al worden de originelen altijd bewaard.

0 Reactie(s) op: Fotostream

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.