FreeRingtoneMaker 2.0.1.3

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 juni 2010 14:18

Apps & Software

Bij talloze commerciële websites dient u te betalen voor beltonen. Maar waarom zou u betalen voor muziek of audiofragment die u misschien al op een cd of harde schijf hebt staan? Met FreeRingtoneMaker produceert u gemakkelijk uw eigen deuntjes en zet u ze snel over naar een mobiele telefoon.

U dient eerst een MAGIX-account aan te maken, waarna u vervolgens een downloadlink per e-mail krijgt toegestuurd. Het kan even duren, voordat u die ontvangt. Kost het teveel tijd? Surf dan naar www.magix.com en maak daar een account aan. Log vervolgens in met uw aanmeldgegevens op www.ringtonemaker.org. U komt dan op een webpagina met de downloadlink terecht.

Muziek importeren

Het hoofdvenster van FreeRingtoneMaker is erg overzichtelijk. U hoeft slechts drie stappen te doorlopen om een beltoon te fabriceren. In de eerste stap selecteert u een audiotrack. De software accepteert een aantal bekende bestandsformaten. Zo importeert u gemakkelijk muziek van mp3, wav, midi en audio-cd’s. Als u een beltoon van een video wilt maken, dan selecteert u een avi-, wmv- of mxv-bestand. U gebruikt midi-bestanden wanneer uw telefoon uitsluitend geschikt is voor polifonische beltonen. Als er een microfoon op uw geluidskaart is aangesloten, dan neemt u met het programma direct geluid op. U vindt deze optie via Tasks / Import & Record / Record music or speech with microphone.

Met een aangesloten microfoon neemt u zelf muziek op.

Audiofragment selecteren

Met behulp van de tweede stap selecteert u nauwkeurig het deel van de audiotrack(s) die u als beltoon wilt gebruiken. U beweegt de blauwe marker naar de juiste plaats, waarmee u ook de lengte van de beltoon bepaalt. Via de knop Simulate ringtone beluistert u het resultaat. Verder hebt u de mogelijkheid om de muziek te vertragen of juist te versnellen. Zodra u dubbelklikt op een audiotrack, verschijnt er een equalizer in beeld. Hiermee past u naar eigen inzicht de tonen aan. In het contextmenu onder de rechtermuisknop gebruikt u overigens ook verschillende effecten. Zodra u tevreden bent, kiest u bij de laatste stap het exporteerformaat. U selecteert mp3, wav, adpcm, smaf, wma of midi. Indien uw computer en mobiele telefoon zijn uitgerust met een bluetooth-adapter, dan zet u de beltoon rechtstreeks over. U kunt het bestand ook eerst bewaren op uw harde schijf.

Creëer met drie eenvoudige stappen een nieuwe beltoon.

Geef het fragment een persoonlijk tintje door speciale effecten toe te voegen.

Er bestaat ook een betaalde versie van de software. U beschikt dan over meer geavanceerde bewerkingsmogelijkheden en u kunt gebruikmaken van een bibliotheek met geluidsfragmenten, videoclips en foto’s. Daarnaast ontwerpt u uw eigen beltonen en achtergronden, waarna u ze exporteert naar uw mobiele telefoon. Ten slotte doet u ook een beroep op extra exporteerformaten.

FreeRingtoneMaker 2.0.1.3

Freeware

Taal Engels

Download 37,9 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 400MHz-processor, 64 MB RAM, 160 MB harde-schijfruimte

Maker MAGIX

Oordeel 8/10

Pluspunten

Uw eigen muziek gebruiken

Gemakkelijk beltoonfragment selecteren

Veel effecten

Minpunten

Trage registratieprocedure

Engelstalig

0 Reactie(s) op: FreeRingtoneMaker 2.0.1.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.