G Flex: 3 feiten over LG's gebogen smartphone

Door: Elmar Rekers | 28 oktober 2013 10:36

Nieuws

LG heeft maandag de G Flex officieel aangekondigd. Het Android-toestel heeft een gebogen beeldscherm en alle knoppen bevinden zich, net als bij de G2, op de achterkant. Hier drie dingen die je moet weten over de opvallende LG G Flex.

1. Een zichzelf helende behuizing

Volgens LG is de behuizing van een speciale coating voorzien die zichzelf kan repareren. Kleine beschadigingen, zoals krasjes, moeten na enkele minuten vanzelf verdwijnen. Meer dan dat maakt LG nog niet over de bijzondere behuizing bekend. Dat het bedrijf er veel van verwacht, blijkt wel uit de vergelijking die in het persbericht getrokken wordt met het X-Men-personage Wolverine.

2. Geen full hd-scherm

Het beeldscherm is in de lengte gebogen, daar waar concurrent Samsung onlangs de Galaxy Round introduceerde met een scherm dat juist in de breedte gekromd is. De G Flex heeft een 6 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Geen full hd dus, wat volgens de fabrikant op dit moment ook nog niet mogelijk is met de schermtechnologie.

Bij traditionele smartphoneschermen wordt het display van glas gemaakt, maar LG gebruikt voor het gebogen G Flex-toestel een flexibel scherm van plastic. De gebruiker kan het toestel zelf overigens niet buigen. LG claimt dat de ronding van het toestel verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo zou het telefoneren prettiger zijn omdat de G Flex meeloopt met de ronding van het hoofd, en is de audiokwaliteit beter omdat de luidspreker dichter op het oor zit en de microfoon vlakbij de mond.

3. Lancering LG G Flex

Geruchten over de G Flex gingen al enkele weken rond. De aankondiging van deze gebogen Android 4.2-telefoon kwam dan ook niet als een complete verrassing. Wanneer de smartphone in Nederland beschikbaar zal komen, is nog onduidelijk. LG zal de G Flex in november al wel lanceren in thuisland Korea. Details over een release in andere landen wordt in de periode daarna bekendgemaakt.

1 Reactie(s) op: G Flex: 3 feiten over LG's gebogen smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 oktober 2013 11:53 Anoniem
    Je krijgt alleen weer een rare bobbel in je colbert.

    Otto Hoole
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.