Galaxy S6 kan voor ommekeer zorgen

Door: Justin Doornekamp Justin Doornekamp | 01 maart 2015 21:30

Nieuws

ACHTERGROND - Samsung kondigde vandaag in Barcelona de nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge aan. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern verkeert al een tijdje in zwaar weer. De nieuwe smartphones kunnen voor een ommekeer zorgen.

De concurrentie ligt op de loer. De nieuwe iPhones en goedkope, vaak Chinese rivalen maakten het Samsung in de afgelopen maanden moeilijk. Het elektronicaconcern moet voor het eerst sinds de crisis lonen bevriezen en de directeur van de mobiele afdeling van Samsung ziet zijn salaris in een kwartaal halveren.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel: de onderstaande grafiek op Typhone.nl laat zien dat Samsung nog steeds verkooprecords in de boeken zet.

De verwachting is dat de Galaxy S6 in 24 dagen na de release tien miljoen keer over de toonbank gaat. Bij de eerste Galaxy S-telefoon duurde het 214 dagen voordat daar tien miljoen exemplaren van verkocht waren.

Concurrentie

De iPhone 6 en 6 Plus werden echter in drie dagen al ruim tien miljoen keer verkocht. Er is geen man overboord, maar Samsung moet net even een extra stap zetten om de concurrentie voor te zijn.

Want hoe ziet de concurrentie eruit dit jaar? LG, Sony en HTC komen allemaal met nieuwe producten in de vorm van de G4, de Xperia Z4 en de HTC One M9. Ook Apple mag je niet vergeten. De iPhone 7 of iPhone 6s staan waarschijnlijk op de planning voor het einde van het jaar of ze verschijnen misschien wel tegelijk met de Apple Watch medio 2015.

Wat willen we (en wat krijgen we)?

Gezien het goedkoopste model van de S6 volgens de geruchten voor niet minder dan 749 euro over de toonbank gaat, wil je zeker waar voor je geld.

LG laat met de G3 al zien dat een 2K-scherm voor telefoons best mogelijk is. Dat heeft Samsung ook door: het scherm van de Galaxy S6 heeft een resolutie van 2560x1440 pixels. Als Samsung ook nog zorgt dat 2K niet je batterij leegvreet, dan pleit dat zeker voor de Galaxy S6.

Want echte stappen kan Samsung maken op het gebied van de accu. Je smartphone iedere dag aan de oplader hangen is voor velen nog steeds de realiteit en hopelijk kan de S6 daar een einde aan maken. De 2800mAh-batterij in de S5 was zeker een stap in de goede richting ten opzichte van de voorganger, maar is alsnog niet waar de consument op zit te wachten. Het is dan ook enigszins een teleurstelling dat Samsung voor de S6 kiest voor een kleinere accu (2550mAh).

De veranderingen van de Galaxy S5 ten opzichte van de S4 vielen mede door het gebrek aan een 64-bit processor toch wat tegen. Nu de iPhone er een heeft, kan de S6 eigenlijk niet achterblijven. De S6 komt dan ook met een 64bits-chip. In dit artikel lees je alles over de specificaties van de S6 en S6 Edge.

iPhone als inspiratie

Er wordt door velen verontwaardig gereageerd op het uiterlijk van de S6, die veel wegheeft van Apple's iPhone 6. Toch klom Samsung naar de top van de smartphonemarkt door zijn telefoons een klein beetje te baseren op Apple's iPhone. Er bestaat zelfs een meer dan 130 pagina's tellend rapport, waarin Samsung uitgebreid de iPhone onder de loep neemt. Toen Samsung stopte met het spiegelen van bepaalde aspecten van Apple's telefoon, raakte de onderneming in een negatieve spiraal.

Tijdens de aankondiging van de S6 liet Samsung er geen gras over groeien dat het bedrijf dit keer goed naar Apple heeft gekeken. De iPhone 6-vergelijkingen vormden de basis (en kracht) van Samsungs presentatie in Barcelona. Zo zou de S6 veel sneller zijn opgeladen dan de iPhone 6 en kun je in donkere omgevingen veel heldere foto's en video's maken. Én, zo laat Samsung weten, de S6 buigt niet in je broekzak.

Samsung lijkt erop gebrand een moeilijk jaar achter zich te laten. De onderneming heeft goed naar de concurrentie gekeken en introduceert tegelijk een aantal interessante nieuwe features. De tijd zal laten zien of dit genoeg is om het elektronicaconcern uit het slop te trekken.

0 Reactie(s) op: Galaxy S6 kan voor ommekeer zorgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.