Geen multitasking in Windows Phone Tango

Door: Elmar Rekers | 08 maart 2012 16:20

Apps & Software

Windows Phone Tango zal geen multitasking en achtergrondtaken ondersteunen. Dat maakt Microsoft donderdag bekend over de aanstaande versie van het smartphone besturingssysteem.

Windows Phone Tango moet het voor fabrikanten mogelijk maken om ook smartphones met lagere specificaties van het Windows OS te voorzien. De softwaregigant bevestigt nu dat deze nieuwe versie van Windows Phone enkele beperkingen met zich mee zal brengen.

Met de introductie van Windows Phone 7.5 (Mango) bracht Microsoft vorig jaar eindelijk multitasking naar zijn mobieltjes. Omdat Tango wordt geoptimaliseerd voor smartphones met 256 MB aan RAM, kan er niet voldoende geheugen worden vrijgemaakt om het snel schakelen tussen applicaties mogelijk te maken.

Bepekte apps

Daarnaast zal ook de mogelijkheid van apps om op de achtergrond te blijven draaien worden uitgeschakeld. Volgens Microsoft eveneens met het doel om werkgeheugen vrij te maken. Doordat Windows Phone Tango-toestellen op hardwaregebied enigszins achterlopen zullen ook bepaalde apps, die bijvoorbeeld veel processorkracht vereisen, niet op de toestellen te installeren zijn.

Microsoft zal Windows Phone Tango vermoedelijk in het tweede kwartaal lanceren. Daarnaast is er ook een grote update voor de high-end Windows Phone-toestellen in aantocht met de codenaam Apollo. Deze zal eind 2012 worden vrijgegeven en krikt het OS op naar Windows Phone 8.

0 Reactie(s) op: Geen multitasking in Windows Phone Tango

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.