Geen verbinding met WhatsApp mogelijk? Dit kun je doen

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 juni 2016 07:06

How To

Het kan gebeuren dat je telefoon geen verbinding kan maken met WhatsApp, terwijl er niets aan de hand is met de dienst zelf. Hier laten we zien wat je kunt doen om dit probleem op te lossen.

Wifi

Controleer eerst of je überhaupt een internetverbinding hebt. Het kan namelijk zo zijn dat je wifiverbinding verbroken is, of dat deze automatisch verbroken wordt wanneer je telefoon in de slaapstand komt te staan. Probeer daarom eerst op je telefoon wifi uit te schakelen en opnieuw in te schakelen, of start je telefoon opnieuw op. Kijk ook in de instellingen of je telefoon in de slaapstand de wifiverbinding behoudt. Lees ook: Zo kun je je nummer wijzigen in WhatsApp.

Als het niets te maken lijkt te hebben met de breedbanddienst, kun je proberen je router opnieuw op te starten als je er toegang toe hebt.

Zorg dat je een back-up maakt voordat je de app verwijdert.

Dataverbinding

Kijk ook of mobiele data is ingeschakeld op je telefoon. Als er geen wifinetwerk in de buurt is waarmee je verbinding kunt maken, zal WhatsApp niet werken als mobiele data uit staat of het signaal erg slecht is.

Controleer in de instellingen van je telefoon of WhatsApp op de achtergrond data mag gebruiken. Als WhatsApp wel werkt wanneer je een wifiverbinding hebt maar niet met mobiele data, dan is de kans groot dat je APN-instellingen geen ander verkeer dan webverkeer toestaan. Dit kun je bij je mobiele aanbieder controleren.

Updates

Is er niets mis met je wifi- of dataverbinding? Check dan of er updates beschikbaar zijn voor je besturingssysteem of WhatsApp. Het is mogelijk dat de update het probleem verhelpt. Zo niet, probeer dan de WhatsApp app volledig van je apparaat te verwijderen. Download en installeer WhatsApp vervolgens opnieuw.

Let op: WhatsApp chats worden niet op de servers van WhatsApp bewaard. Je raakt dus als je de app verwijdert je oude conversaties kwijt. Zorg daarom dat je eerst een back-up maakt. Dit kun je doen in de instellingen van de app zelf.