Gigaset duikt op smartphonemarkt met Gigaset ME

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 01 september 2015 20:47

Nieuws

Gigaset ME is de nieuwe lijn waarmee Gigaset de smartphonemarkt in duikt. Dat maakt de fabrikant aan de vooravond van de IFA-beurs in Berlijn bekend. Het betreft hier drie smartphones die qua prijsklasse in het middensegment vallen en in het najaar verkrijgbaar moeten zijn.

De merknaam Gigaset komt je wellicht bekend voor, maar niet om zijn smartphones. In Europa is Gigaset vooral bekend om zijn dect-telefoons. Maar het aanbod wordt dus uitgebreid met een smartphone-lijn: Gigaset ME. Deze lijn bestaat uit een drietal Android 5.1-toestellen: het budgettoestel Gigaset ME Pure (349 euro), de 5-inch'er Gigaset ME (449 euro) en de 5,5 inch Gigaset ME Pro (549 euro).

De GigaSet ME en de Pro-variant zijn qua specs hetzelfde. Alleen het formaat verschilt. Voor dit geld krijg je een smartphone van stevige glazen en metalen behuizing, waarvan de accu niet vervangbaar is. Wel is het mogelijk twee simkaarten te plaatsen of een simkaart en een geheugenkaart.

Qua processor is gekozen voor de Snapdragon 810 (die berucht is om zijn overhittingsproblemen), 3GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen, een 16 megapixelcamera die in extra grote hoek kan vastleggen, 3000MAh accu en een Full-HD scherm.

De budgetversie heeft een aluminium behuizing, een iets minder goede processor (Snapdragon 610) en een mindere goede camerasensor.

Sensoren

Leuk detail is dat Gigaset veel extra's heeft toegevoegd: een vingerafdrukscanner, een UV-meter, infraroodscanner en de mogelijkheid om audio op extra hoge kwaliteit af te spelen. De audiokwaliteit is echter alleen hoorbaar met goede koptelefoon - en of de kwaliteit ook echt de moeite waard is moet nog getest worden.

Alle toestellen komen in het najaar van 2015 uit in de kleuren zwart en wit.

1 Reactie(s) op: Gigaset duikt op smartphonemarkt met Gigaset ME

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 september 2015 09:01 darknessblade
    chinese telefoons zijn alsnog beter en beter voor goedkopere prijzen
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.