Google Chrome synchroon

Door: robbin-ooijevaar | 25 augustus 2011 16:12

How To

Als u internet op meerdere plekken en computers, kent u het probleem. U bewaart een favoriete website en een dag later lijkt de bladwijzer verdwenen. Even later bedenkt u zich dat u de pagina op computer A hebt opgeslagen, en nu nu zit u achter computer B. Dankzij Google Chrome behoort deze ergernis tot de verleden tijd en kunt u op al uw computers genieten van dezelfde favorieten, opgeslagen wachtwoorden en meer.

1. Geen trucjes

Er zijn trucjes om via extra programma's de instellingen van uw browser te synchroniseren. Als u Chrome gebruikt, hoeft u geen capriolen uit te halen met hulpprogramma's: de functionaliteit is al ingebakken in de browser. Zo beschikt u op al uw computers over dezelfde bladwijzers, wachtwoorden en andere browserinstellingen. Zelfs automatisch aanvullen en de Chrome-extensies (uitbreidingen) die u mogelijk geïnstalleerd hebt, worden netjes gesynchroniseerd over al uw computers. Dit proces gaat volledig automatisch: eenmaal ingesteld hoeft er niet meer naar om te kijken. De synchronisatie van uw gegevens werkt via een Google-account, een Gmail-adres voldoet ook. Als u geen Gmail-adres hebt, maak dan gratis een Google-account aan met uw huidige mailadres via Google.

Installeer Chrome en maak een gratis Google-account aan via www.google.com/accounts.

2. Google Chrome

Om de stappen te volgen, hebt u Google Chrome nodig op al uw computers. Als u Chrome nog niet hebt, kunt u deze browser naast uw huidige browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox) installeren en gebruiken. Chrome is te vinden op Google, de installatie duurt een paar minuten. Start Chrome en open de instellingen via het icoontje met de gereedschapssleutel en kies Opties. Dit icoontje kan ten tijde van publicatie afwijken omdat Google bezig is met het aanpassen van het instellingenmenu. U opent uw instellingen ook door het adres chrome://settings te openen in de adresbalk. Klik bij de opties op Persoonlijke items / Synchronisatie instellen. Chrome vraagt om uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Open de instellingen van Chrome en geef bij Synchronisatie uw gebruikersnaam en wachtwoord op.

3. Synchroniseren

Chrome biedt de keuze om alles wat met de browser te maken heeft te synchroniseren. Deze instelling is aan te bevelen. Met Kies wat u wilt synchroniseren kunt u selectief aangeven welke browseronderdelen u wilt bijhouden. De wachtwoorden die u intypt tijdens het internetten en laat onthouden door Chrome worden beveiligd met een extra wachtwoord. Herhaal deze en de vorige stap op alle computers waar u Chrome identiek wilt gebruiken. U kunt de synchronisatie altijd opheffen door opnieuw naar Persoonlijke items van uw Chrome-instellingen te gaan. Kies voor Synchronisatie voor dit account stoppen of verander de instellingen die u wilt synchroniseren met de knop Aanpassen.

Geef aan welke onderdelen u synchroon wilt houden op al uw computers.

0 Reactie(s) op: Google Chrome synchroon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.