Google verkoopt mobiele tak Motorola aan Lenovo

Door: jasper-bakker | 30 januari 2014 08:19

Nieuws

Google verkoopt zijn smartphones weer door. En de koper is de Chinese reus Lenovo, die net de serverdivisie van IBM heeft gekocht nadat het jaren geleden al van die computerreus de pc-tak kocht.

Lenovo krijgt naast de bekende merknaam ThinkPad (van IBM's robuuste laptops) ook de oude naam Motorola in handen. Google verkoopt de maker van mobiele apparaten, waaronder smartphones. Dat bedrijfsonderdeel, Motorola Mobility, is in 2011 gekocht. Google betaalde 12 miljard voor de Amerikaanse telecompionier. Het deel voor settopboxen werd anderhalf jaar later weer verkocht voor 2,3 miljard dollar.

Patenten = 7 miljard?

Nu legt Lenovo 2,91 miljard dollar op tafel voor wat er is overgebleven van Motorola Mobility. Hierbij behoudt Google het grootste deel van de patentenschatkist die het met de oorspronkelijke koop binnenhaalde. Lenovo krijgt zo'n 2000 patenten in handen, plus licenties op de overige Motorola-patenten, meldt Google in een verklaring aan investeerders.

De internetreus die ook maker is van het mobiele OS Android heeft net een vergaande en langlopende patentdeal gesloten met Samsung. Die Zuid-Koreaanse hardwaremaker is enerzijds Android-partner maar anderzijds een machtsblok in het Android-ecosysteem en dreigde meer een eigen koers te varen.

Google: ja, verkocht

Geruchten over de doorverkoop van Motorola aan Lenovo gingen woensdagavond al rond in enkele Amerikaanse media, op basis van anonieme bronnen. Vannacht hebben Motorola en Google de deal bevestigd.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google verkoopt mobiele tak Motorola aan Lenovo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.