De beste accessoires voor je smartphone

Door: Martin Gijzemijter | 13 juni 2019 17:14

Review

Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat smartphones ongekend handig zijn. Vrijwel alles waar we vroeger een apart apparaat voor nodig hadden – van fotografie en video tot het sturen van e-mail en het vastleggen van audio – kan nu met één apparaat. Dat gezegd blijven we wel mensen, en kan het natuurlijk altijd beter. We lichten daarom de beste smartphone-accessoires voor je uit.

Spigen Slim Armor CS

Prijs: € 32,99
www.spigen.com

Hoesjes zijn onontbeerlijke accessoires in deze tijd van peperdure smartphones, en we houden ervan als die hoesjes een extra functie hebben. In het geval van de Spigen Slim Armor komt dat in de vorm van een geheim opbergvakje voor je bankpas en/of creditcard. Superhandig, want je smartphone heb je vrijwel altijd bij je. Dankzij de zachte en schokabsorberende laag polyurethaan met daaromheen een keihard pantser van polycarbonaat is deze cover ontworpen om ervoor te zorgen dat je smartphone een flinke val overleeft. Deze hoesjes kun je kopen voor je iPhone én voor diverse populaire Android-toestellen.

Mous Limitless Case 2.0 Walnut

Prijs: € 39,95
www.mous.co

Het hoesje van Spigen dat we hier ook bespreken kan tegen een stootje, maar de hoesjes van Mous overleven het zelfs nog wanneer je smartphone uit het vliegtuig valt. Als je wilt weten waarom dat zo is, raden we je aan om op YouTube een demonstratie van de makers op te zoeken. Zij zijn zo trots op én overtuigd van de kwaliteit van hun hoesjes dat ze tientallen video’s hebben gemaakt met uitleg, maar vooral ook bewijs, door smartphones van torenhoge gebouwen af te gooien. Wat we daarnaast mooi vinden, is dat die kwaliteit niet ten koste gaat van het uiterlijk, want de Mous-hoesjes zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals dit prachtige exemplaar van walnoothout. Beschikbaar voor zowel iPhone als Android-toestellen, maar de prijs varieert daarin wel enigszins.

Mophie Juice Pack Air voor iPhone X

Prijs: € 99,95
www.mophie.com

Een powerbank op zak hebben is prettig, maar betekent wel dat je altijd een extra ding mee moet sjouwen én je moet hem geregeld opladen, anders heb je er niks aan. Een smartphonehoesje met ingebouwde batterij vinden we dan ook een uitkomst. We hebben wel een beetje onze twijfels bij de trend van zo’n rare bult op de rug van zulke hoesjes, zoals geïntroduceerd op de hoesjes van Apple zelf. Ook fabrikant Mophie, die al sinds jaar en dag bekendstaat om z’n smartphonehoesjes met ingebouwde batterij, doet hier aan mee, al vinden we het ontwerp van de Mophie Juice Pack Air een stuk eleganter dan die van de Apple-hoesjes. Deze Juice Pack wordt geleverd met een batterij met een capaciteit van maar liefst 1.720 mAh, wat net iets meer is dan de helft van de accucapaciteit van de iPhone X. De Air-editie is alleen verkrijgbaar voor de iPhone; de wat dikkere standaardedities zijn verkrijgbaar voor alle populaire smartphone-modellen.

ZENS Dual Charger

Prijs: € 95,-
www.makezens.com

Steeds meer smartphones kunnen draadloos worden opgeladen, maar draadloze laders zijn vaak een stuk duurder dan een oplaadkabeltje. Wil je dan echt voor elke smartphone in huis een lader aanschaffen of gebruik je de lader liever om beurten. Als het aan fabrikant ZENS ligt, is er nog een derde optie, namelijk alles tegelijkertijd opladen. Op deze superdunne draadloze lader kun je namelijk twee smartphones tegelijk kwijt, en daarnaast ook nog eens een smartwatch (let op: voor de Apple Watch geldt dat alleen de Series 4 draadloos op te laden is). De lader heeft een maximum-output van 20 watt, waardoor je toestellen in een mum van tijd zijn opgeladen.

DJI Osmo Mobile 2

Prijs: € 129,-
www.dji.com

Wanneer je graag filmpjes maakt en deelt, wil je natuurlijk niet dat daar trillende beelden tussen zitten. Zelfs als je met vaste hand filmt, zul je ondanks de beeldstabilisatie in de nieuwste smartphones alsnog zien dat het met de hand gefilmd is. Een accessoire als de DJI Osmo Mobile 2 kan dat voorkomen. Dankzij slimme technologie worden alle ongewenste bewegingen die je maakt gecompenseerd, zodat wat je filmt eruitziet alsof het met een professionele Hollywood-camera is gefilmd. Je betaalt er flink voor, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Kleine kanttekening: op alle iPhones ná de iPhone 7 werkt deze accessoire minder goed, omdat de optische beeldstabilisatie niet uit te schakelen is en concurreert met die van de Osmo.

Black Eye HD Groothoeklens

Prijs: € 34,95,-
www.blackeyelens.com

Professionele fotografen beweren dat je de kwaliteit van een digitale spiegelreflexcamera niet kunt benaderen met een smartphone, maar daar denken wij toch anders over. En de makers van deze HD Groothoeklens ook. Deze lens plaats je met een klemmetje over de camera van een smartphone en levert je een vergroting van 20x en een kijkhoek van maar liefst 160 graden op. Het is nog steeds niet beter dan met een spiegelreflex, maar benaderen? Absoluut!

P&C Pico Dolly Kit

Prijs: € 109,-
www.photographyandcinema.com

Goed, het ziet er dan misschien uit als een veredelde rolschaats, maar deze Dolly Kit is absoluut iets om enthousiast van te worden. Soms wil je iets in een kaarsrechte lijn filmen, en hoe goed de beeldstabilisatie op smartphones ook is, dat gaat je niet lukken. Plaats dan je smartphone op deze dolly, zet de arm in de gewenste positie en je kunt filmen alsof je op een volwaardige rails rijdt, net zoals ze dat in Hollywood doen.

MIR Smart One Spirometer

Prijs: € 107,95
www.spirometry.com

De meeste accessoires die we in dit artikel noemen, hebben te maken met entertainment. Maar laten we niet vergeten dat de smartphone ook in medische opzichten een belangrijk apparaat kan zijn. Een prachtig voorbeeld daarvan is deze MIR Smart One Spirometer, een accessoire waarmee je ademhaling nauwkeurig in kaart kan worden gebracht. Het apparaat is ontworpen voor het monitoren van diverse longaandoeningen en zelfmanagement bij astma, COPD, Cystic Fibrosis en longtransplantaties. Daarmee is je smartphone niet zomaar een handige accessoire, maar een levensredder!

iHealth GLUCO

Prijs: € 49,99
www.ihealthlabs.com

Als je suikerziekte hebt, is het van groot belang je bloedsuikerspiegel goed in de gaten te houden. Daar zijn al jaren handige apparaatjes voor, maar die zijn lang niet altijd even compact. En je wilt echt niet zo’n groot apparaat bij je dragen waardoor je er de hele dag aan wordt herinnerd wat je mankeert. De iHealth GLUCO is een stuk kleiner dan je smartphone en bovendien volledig draadloos. Je zult helaas nog wel bloed moeten prikken, maar het meten gaat eenvoudig en snel. Daarnaast hoeft deze meter niet voortdurend te worden getest met controlevloeistof.

Withings BPM Bloeddrukmeter

Prijs: € 89,99
www.withings.com

Jaren geleden nam Nokia Withings over, een bedrijf dat zich specialiseerde in slimme medische apparatuur. De bloeddrukmeter voor je smartphone stamt nog uit het tijdperk van vóór Nokia, maar na de overname heeft Nokia iets prettigs gedaan: het apparaat is nu namelijk volledig draadloos. De bloeddrukmeter zelf is relatief compact en oprolbaar, en daardoor eenvoudig mee te nemen, zodat je overal en altijd je bloeddruk kunt meten. De Withings Health-app houdt vervolgens alle gegevens bij die je desgewenst rechtstreeks kunt doorsturen naar je huisarts. Overigens heeft Nokia het bedrijf inmiddels weer terug verkocht aan de oorspronkelijke eigenaren.

iRig Mic Cast

Prijs: € 49,-
www.ikmultimedia.com

Hoewel de meeste smartphones een uitstekende microfoon hebben voor huis-tuin-en-keukenfilmpjes, is het al snel niet meer voldoende als je bijvoorbeeld iemand verstaanbaar wilt opnemen in een drukke ruimte. Maar je hebt waarschijnlijk ook geen zin om altijd met een grote microfoon rond te lopen, en dat is precies waar iRig op heeft gemikt met de ontwikkeling van de Mic Cast. Dit is een microfoon die je in de koptelefoonaansluiting van je smartphone steekt en die je kunt instellen op twee gevoeligheidsniveaus: voor geluid dat dichtbij is of juist ver weg. Voor iPhone-bezitters is er ook de iRig Mic Field met Lightning-connector, maar die is direct 40 euro duurder.

Smart Mike Pro

Prijs: € 149,-
www.smartmike.net

Heb je iets meer geld over voor je microfoon, maar wil je zeer flexibel zijn, dan raden we je de Smart Mike Pro aan. Dit is een draadloze microfoon met Active Noise Reduction én Active Noise Canceling voor extra helder geluid, maar belangrijker nog: je kunt de microfoon tot 20 meter van je smartphone vandaan zetten. Dan ontstaat natuurlijk de kans dat het geluid niet synchroon loopt met het beeld, maar daar is deze microfoon voor gemaakt. In de app worden beeld en geluid vervolgens weer naadloos samengevoegd.

JBL Go 2

Prijs: € 32,99
www.jbl.nl

Wat geldt voor de microfoon in je smartphone geldt ook voor de luidsprekers: ze zijn prima, maar niet toereikend voor elke situatie. Dit mobiele luidsprekertje van JBL komt dan uitstekend van pas. Hij weegt slechts 271 gram, heeft een bereik tot bijna 15 meter via bluetooth en produceert 5 uur lang geluid met een vermogen van 3 watt. Genoeg om zelfs op het strand lekker naar je muziek te kunnen luisteren. Wat overigens prima kan, want deze luidspreker is spatwaterdicht.

Gamevice

Prijs: € 89,95
www.gamevice.com

Laten we eerlijk zijn: gamen op je smartphone is tof, maar toch niet helemaal hetzelfde als op bijvoorbeeld een console. Het aanraakscherm kan een echte controller nu eenmaal niet vervangen. Dat vonden de makers van deze Gamevice ook, waarop zij een controller ontwikkelden waar je je smartphone simpelweg in klikt. Vervolgens maakt het apparaat verbinding met je smartphone en kun je ondersteunde spellen bedienen met fysieke knoppen. ‘Ondersteund’ is hierbij het sleutelwoord, dus we raden je wel aan om eerst te kijken of jouw favoriete games worden ondersteund (en ja, Fortnite wordt ondersteund). Beschikbaar voor zowel iPhones als Android-toestellen.

Razer Raiju Mobile Controller

Prijs: € 149,99
www.razer.com

De Gamevice is een coole controller, maar Razer doet daar nog een schepje bovenop door je een volledige controller te bieden mét een houder voor je smartphone. Daardoor kun je niet alleen optimaal genieten van een echte controller, maar heb je daarnaast het gevoel een soort geavanceerde miniconsole in je handen te hebben. Hij is wel flink aan de prijs, en helaas werkt deze controller alleen met Android. En ook hier geldt: let op welke games worden ondersteund.

Recoil Laser Gun

Prijs: € 99,99 (Starter Set)
www.theworldisnowgame.com

Wat is hier nu de accessoire, kun je je afvragen, want technisch gezien vormt de smartphone in dit geval de uitbreiding op het laserpistool. Maar het effect is hetzelfde, dus daar hoor je ons in dit geval niet over klagen. Recoil brengt het shooter-genre tot leven. Je geweer zorgt voor de lasergametechniek, maar je smartphone geeft – via een wifi-verbinding met een game-hub – alle belangrijke informatie, zoals hoeveel kogels je nog hebt, waar je tegenstanders zitten, hoe het zit met je gezondheid enzovoort. Dit is het soort lasergamen waar je als kind (en als volwassene!) alleen maar van kon dromen!

0 Reactie(s) op: De beste accessoires voor je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.