Hands-on met LG's G Pro 2 en G2 Mini

Door: florence-ion | 24 februari 2014 11:47

Review

LG heeft hoge verwachtingen van de phabletmarkt, wat eerder al bleek uit de lancering van de Optimus G Pro, en nu uit de introductie van diens opvolger: de LG G Pro 2. Wij gingen alvast met dit nieuwe toptoestel aan de slag, en kregen ook de nieuwe LG G2 Mini al even in handen.

De tweede generatie telefoon-tablet van LG heeft een 5.9 inch Full-HD IPS-scherm, draait op een Snapdragon 800 processor, beschikt over Android 4.4 LitKat en 16 of 32 GB aan opslagruimte. Hij is ongeveer een centimeter kleiner dan Samsung's reusachtige Galaxy Mega en slechts iets kleiner dan LG's eigen gebogen G Flex.

De G Pro 2 voelt niet meteen aan zoals andere phablets. Hij is niet alleen dun, maar lijkt ook relatief licht. LG heeft de parelwitte plastic behuizing aangehouden voor de G Pro 2. Het materiaal voelt niet direct goedkoop aan, maar het lijkt ook niet al te stevig.

Knoppen op de achterkant

LG houdt het voor de G Pro 2 op volume- en aan/uit-knoppen op de achterzijde. Ik vond het lastig om er met mijn wijsvinger bij te komen, maar ik had dezelfde klachten over het kleinere broertje van deze phablet, de G2. Het valt te betwijfelen of de naar achteren gerichte knoppen een vast onderdeel van LG's nieuwe telefoons gaan worden. Voorlopig lijkt het nog een feature die het bedrijf bij de consument aan het uitproberen is.

LG heeft ook nieuwe softwarefuncties toegevoegd aan de LG Pro 2 om mensen met kleine handen te helpen. Het meest opvallend is Mini View, wat de interface doet krimpen tot aan de zijkant van het scherm zodat gebruikers de telefoon met alleen hun duimen kunnen bedienen. Leuk. Een phablet-functie die een phablet-gebruikersinterface onderkent kan een uitdaging zijn.

4K video's opnemen

De 13 megapixel-camera van de G Pro 2 heeft ook mogelijkheden voor het opnemen van video in 4K, in de hoop natuurlijk dat gebruikers deze video's zullen gaan afspelen op een 4K-capabele LG televisieset. Ook is er Magic Focus, waarmee gebruikers het scherptepunt kunnen aanpassen nadat de foto gemaakt is.

LG G2 Mini

LG biedt ook een nieuw apparaat aan in het andere einde van het spectrum: de LG G2 Mini. Deze smartphone voelt geweldig aan in de palm van je hand, en het herinnert je eraan dat LG de consument die liever een kleiner apparaat gebruikt niet volledig vergeten is.

De G2 Mini heeft net als de G2, G Flex en G Pro 2 de bekende knoppen op de achterzijde. Er is een kleiner, maar nog altijd fors, 4.7 inch scherm aanwezig met een 1080p-resolutie, evenals een 2440 mAh-batterij.

De G2 Mini lijkt een reactie te zijn op telefoons als de Moto X, en hoewel het middenklasse specificaties heeft - een Snapdragon 400 processor, 1GB RAM - is het een stap in de goede richting voor LG's volledige line-up van apparaten.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com. Wij publiceren deze review om je een eerste indruk te geven van het product. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen dus afwijken van de Nederlandse editie.

0 Reactie(s) op: Hands-on met LG's G Pro 2 en G2 Mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.