Heeft Samsung al een oplossing voor de Galaxy Fold?

Door: Justin Doornekamp | 01 juni 2019 17:42

Samsung Galaxy Fold
Blog

Een PR-nachtmerrie is de Galaxy Fold voor Samsung. Het enorm dure toestel werkt niet goed en gaat snel kapot, waardoor de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant de lancering van de opvouwbare telefoon moest uitstellen. Is er al zicht op een oplossing?

Het scherm van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold bleek al binnen twee dagen kapot te gaan, zo constateerden journalisten die een exemplaar van het toestel opgestuurd kregen. Ook softwarematig worden er veel problemen gemeld rond het toestel. Langs het scharnier zou het beeld niet mooi zijn en klap je het toestel helemaal uit, dan komt het voor dat één van beide kanten van de smartphone gewoonweg niet werkt.

Samsung startte direct een onderzoek naar de oorzaak van de problemen. Uit een eerste inspectie bleek dat de schermdefecten mogelijk worden veroorzaakt door de spanning die op de onder- en bovenkant van het scharnier komt te staan wanneer je het scherm open- en dichtklapt.

De Galaxy Fold moest eind april al in de winkels liggen, maar Samsung besloot de release uit te stellen.

Sindsdien bleef het vanuit Samsung vrij stil rondom de Fold. Er werd zelfs gespeculeerd dat het bedrijf weer terug naar de tekentafel moest om enkele radicale veranderingen door te voeren. Maar dan kan het nog even duren voordat de opvouwbare telefoon in de winkels ligt en dat kan een bedrijf zich niet permitteren nu vrijwel alle smartphonefabrikanten zich volledig storten op de ontwikkeling van een opvouwbare telefoon. Wie niet snel handelt, verliest direct marktaandeel, zo is de gedachte.

En dus werkt Samsung de klok rond om naar oplossingen te zoeken en om te bepalen hoe groot het probleem nu werkelijk is. Volgens persbureau Yonhap, dat zich baseert op anonieme bronnen, voert het bedrijf nu enkele tests uit met Koreaanse providers. Een officiële lancering van het toestel zou volgens Yonhap ergens volgende maand zijn. Mits alles goed verloopt: providers moeten hun goedkeuring nog geven en dat kan per land verschillen.

Deel van de problemen opgelost

Ondertussen lijkt Samsung zelf een oplossing te hebben gevonden voor de twee belangrijkste problemen rond het toestel. Allereerst is er het probleem rond de beschermlaag van het scherm, die er te makkelijk af is te halen en er bovendien ook nog een beetje goedkoop uitziet. Hoewel de transparante plaklaag op het toestel blijft, zijn de hoekjes ervan nu weggesneden, waardoor het moeilijker wordt om de beschermlaag eraf te halen.

Ten tweede wil Samsung het scharnier van het toestel optimaliseren, waardoor beide kanten van het scherm mooier in elkaar overlopen en waardoor schade bij het in- en uitklappen wordt voorkomen.

Samsung lijkt nog steeds vertrouwen te hebben in de Galaxy Fold, maar het vertrouwen van consumenten terugwinnen kan nog een flinke kluif worden.

0 Reactie(s) op: Heeft Samsung al een oplossing voor de Galaxy Fold?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.