Het beste van 2014: 10 geweldige smartphones

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 22 december 2014 12:12

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8
  9. pagina 9
  10. pagina 10

De smartphonemachine draaide ook dit jaar op volle toeren. Dat resulteerde in een aantal heerlijke speeltjes in het hoogste segment. Maar wat waren de allerbeste smartphones van 2014?

iPhone 6

De iPhone 6 is groter, dunner en sneller dan zijn voorgangers, waarmee Apple - niet geheel onverwacht - zijn beste iPhone ooit heeft afgeleverd.

Met de iPhone 6 wordt afscheid genomen van het kleine 4 inch-scherm op de iPhone 5 en 5s, en krijgen we een 4,7 inch Retina HD-display voorgeschoteld. Tel dit op bij het compleet vernieuwde uiterlijk en de berg aan nieuwe functies, en we kunnen niet anders dan stellen dat de iPhone zijn grootste metamorfose tot op heden heeft ondergaan.

De iPhone 6 schiet schitterende plaatjes en video's met de aanwezige 8 megapixel-camera. Zoals we van de Apple-camera gewend zijn is de kleurreproductie schitterend, de bediening kinderlijk simpel en de autofocus is sneller dan ooit tevoren.

Groter, dunner en sneller: dat is de iPhone 6 in een notendop.

De iPhone 6 is een verfrissende verschijning met zijn ronde vormen, dunne behuizing en grotere vormfactor. Om de designkeuzes van Apple echter op waarde te kunnen schatten moet je het toestel zelf toch eens in de hand houden. Het is jammer dat de cameralens uit de behuizing steekt en dat de antennebanden op de achterkant foeilelijk zijn, maar het zijn slechts kleine smetjes op een verder perfect toestel. Daarbij hoort het Retina HD-scherm tot de mooiste displays van het moment, is de batterijduur meer dan prima en biedt de krachtige processor (en M8-coprocessor) toffe nieuwe mogelijkheden.

Bekijk hier de volledige review van de iPhone 6.

Apple iPhone 6

Prijs: € 699,- (16 GB), € 799,- (64 GB), € 899,- (128 GB)

Besturingssysteem: iOS 8

Eigenschappen: 131 x 67 x 6,9 mm, 129 gram

Pluspunten

+Beeldscherm

+Camera

+Batterijduur

+Prestaties

+Design

Minpunten

-Randen achterkant

-Cameralens

-Prijs

SCORE: 9/10