Het feest rondom de Honor 20 Pro op voorhand al verknald

Door: Joris Peterse | 22 mei 2019 17:18

Honor 20 Pro
Nieuws

Huawei’s Honor presenteerde een nieuwe lijn smartphones: de Honor 20-lijn. Deze bestaat uit de Honor 20 Lite, Honor 20 en Honor 20 Pro, waarbij de laatste de show moet gaan stelen op het gebied van prijs-kwaliteit. Toch lijkt het feest door het Amerikaanse handelsembargo al bij voorbaat stilgelegd.

De presentatie van de Honor 20-smartphones heeft natuurlijk maandenlange voorbereiding gehad. Deze week werden de toestellen eindelijk gepresenteerd. Vooral de Honor 20 Pro valt op met zijn camera, die met een diafragma van f/1,4 opvallend lichtsterk is. Ook de prijs is erg scherp: € 599,-. De Honor 20 (€ 499,-) en Honor 20 Lite (€ 299,-) bieden veel waar voor het geld, net als alle andere smartphones binnen Huawei’s Honorbudgetmerk.

Handelsembargo

Toch is het feest al op voorhand stilgelegd door het handelsembargo op Huawei, dat ook voor Honor geldt. Begin deze week werd bekend dat Huawei geen handel meer mag bedrijven met Amerikaanse merken, waaronder ook Google. Dit embargo geldt ook voor Honor, want hoewel men bij Honor doet alsof het om een onafhankelijk budgetmerk gaat, is het merk gewoon een tak van Huawei. De processors zijn hetzelfde, de onderdelen, zelfs de (voor verbetering vatbare) Emui-softwareschil is terug te vinden op de Honor-smartphones.

Hoewel het handelsembargo met 90 dagen is uitgesteld, is er een hoop onduidelijkheid over de toekomst van Honor en Huawei smartphones. Omdat Huawei niet meer met Google kan samenwerken, is het onwaarschijnlijk dat de smartphones nog Android-updates gaan krijgen. Ook is de werking van Google-apps zoals Gmail en de Play Store nog onzeker, ondanks dat de bedrijven beloven dat dit op huidige smartphones gaat werken.

Daarmee is het feest rondom de Honor 20 (Pro) op voorhand al verpest. Het maakt niet uit of de smartphones de beste camera, specs, scherm ooit hebben. Zonder ondersteuning vallen de Honor- en Huawei-smartphones lastig meer aan te bevelen. Daarvoor moet eerste de politieke situatie veranderen, of Huawei moet onafhankelijk kunnen werken zonder Google. Dat laatste lijkt sowieso op de agenda te staan van Huawei. Het bedrijf claimt te werken aan een eigen besturingssysteem, dat ook in staat is Android-apps te draaien. Maar een eigen besturingssysteem, dat brengt ook weer enorme uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich mee.

0 Reactie(s) op: Het feest rondom de Honor 20 Pro op voorhand al verknald

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.