HTC: 'Apple kopieert onze One A9'

© PXimport

HTC: 'Apple kopieert onze One A9'

Geplaatst: 26 oktober 2015 - 14:31

Aangepast: 14 december 2022 - 15:12

Jelle Peterse

Dat de nieuwe HTC One A9 lijkt sprekend op een iPhone 6(s) lijkt, zal niemand ontkennen. Toen HTC de nieuwe smartphone bekend maakte, werd er op het internet veel gesproken van een iPhone-kloon. HTC zegt nu dat zij niet Apple hebben gekopieerd, maar andersom.

Eén van de hoge heren van Taiwan's HTC Corp. ontkende dat het ontwerp van de One A9 gekopieerd is van Apple's iPhone. Hij stelde dat HTC's One A9 een vooruitstrevend metalen ontwerp heeft. Lees ook: 5 dingen die je moet weten over de HTC One A9.

Commentaar van de directeur

Jack Tong, directeur van HTC North Asia, zei tijdens een persconferentie voor de Taiwanese launch van de HTC One A9 dat Apple hun ontwerp heeft gekopieerd, in plaats van andersom.

"We kopiëren niet. We hebben een uni-body metalen smartphone sinds 2013. Apple kopieert ons met betrekking tot het ontwerp van de antenne op de achterkant", aldus Tong.

Volgens Tong kwam HTC als eerste met het ontwerp om de radiosignalen door de metalen behuizing van de smartphone te kunnen laten. Hij refereert hierbij aan de HTC One M7, die in 2013 uitkwam.

HTC One A9 als iPhone lookalike

De One A9 wordt beschouwd als een iPhone lookalike vanwege de vergelijkbare afgeronde behuizing, plastic antenne lijnen en een camera op de achterkant die een stukje uitsteekt. Ook zijn de smartphones in bijna dezelfde kleuren verkrijgbaar. De smartphone heeft - net als de iPhone - één speaker aan de onderkant van de telefoon, naast de oplaad-poort.

© PXimport

Dat de HTC One A9 op een iPhone lijkt, zal niemand ontkennen.

Het weerwoord van HTC is het gevolg van het artikel van The Verge, die de smartphone beschreef als "de meest schaamteloze en vooraanstaande iPhone-ripoff sinds Samsung's eerste Galaxy S". Veel supporters van HTC reageerde hier fel op. Het feit dat de telefoons zo op elkaar lijken heeft veel aandacht in de media gehad.

Apple heeft (nog) niet gereageerd op de zaak, maar als de rechtszaken tegen Samsung enige indicatie zijn moet HTC wellicht de borst nat maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000