HTC bouwt klein broertje van 'oude' One M8

Door: Daan Doedens Daan | 02 april 2015 09:04

Nieuws

De One M9 mag dan amper uit het plastic zijn gehaald, HTC heeft alweer een nieuwe productlijn opgezet. Of eigenlijk een oude, want de One M8s is een gedowngradede versie van de One M8, de voorvanger van de M9. Laten we hopen dat HTC zelf niet in de war raakt door al die cijfertjes.

De grootste verandering ten opzichte van de One M8 is de camera. Voorop het toestel blijft het bij 5 megapixels, maar de naar achteren gerichte camera telt nu 13 'gewone' megapixels, in plaats van de 4 MP Ultrapixel-camera die in de M8 zat. Ook de chipset is vernieuwd: de One M8s heeft een octacore-processor, die ondanks de extra cores minder beulswerk kan verrichten dan de quadcore-chip in de originele M8.

Daarmee is HTC's One M8s een lightversie van de oude M8. Een betere versie had immers weinig zin: dat is precies waar de One M9 voor gebouwd is. Toch krijg je met een batterij van 2840 mAh en Android Lollipop een prima smartphone, die met een prijskaartje van 379 Britse pond (zo'n 520 euro) toch duidelijk een trapje lager op de ladder staat dan de echte vlaggenschepen.