HTC onthult HTC One M9

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 01 maart 2015 15:00

Nieuws

Niet geheel onverwacht heeft HTC zojuist de HTC One M9 onthuld. Zoals verwacht lijkt het toestel qua uiterlijk sterk op zijn voorganger HTC One M8. Naast een snellere processor zet HTC vooral in op een veel betere camera.

Qua uiterlijk kent de One M9 geen verrassingen. Het toestel lekte eerder al uit én de M9 lijkt sterk op zijn voorgangers One M8 en One. Je krijgt dus nog steeds een smartphone die volledig is vervaardig uit aluminium. Wel is opvallend dat de One M9 met 9,61 mm net iets dikker is dan de One M8. Wellicht komt dat doordat de accu iets meer capaciteit heeft en is gegroeid van 2600 naar 2830mAh. Ook qua scherm blijft het bij hetzelfde met een 5inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Vooral sneller

De echt grote veranderingen zitten dus in het toestel. De processor is vervangen door de veel snellere Qualcomm SnapDragon 810. Deze processor bevat acht cores waarvan er vier op 2 GHz werken en vier op 1,5 GHz. De processor wordt gecombineerd wordt met 3 GB RAM. Voor de opslag is 32 GB geheugen beschikbaar dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje.

Veel megapixels

De grootse verandering is misschien nog wel de camera. Bij de One M8 koos HTC voor een camera van slechts 4,1 megapixel waardoor de camera heel lichtgevoelig was. Bij de one M9 breekt HTC met deze gedachte en wordt een 20megapixel-camera gebruikt. Hierdoor kun je naast het maken van scherpe foto's ook filmen in UHD/4K. De speciale lichtgevoelige camera is overigens niet verdwenen, maar verplaatst naar de voorkant. Zo kun je overal duidelijke selfies schieten.

De HTC One M9 moet vanaf 31 maart te koop zijn en kost 749 euro.

0 Reactie(s) op: HTC onthult HTC One M9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.