HTC lanceert nieuwe HTC One op 4 april in Nederland

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 25 maart 2014 16:15

Nieuws

HTC heeft vandaag de nieuwe HTC One onthuld. De smartphone lijkt op het eerste gezicht op de HTC One uit 2013. Toch hebben de ontwikkelaars en ontwerpers bij HTC niet stilgezeten. Het nieuwe vlaggenschip verschijnt op 4 april in Nederland.

Net als zijn voorganger is de One gemaakt uit een stuk aluminium. De afwerking is echter een stuk netter. Zo buigt het metaal mee over de rand en is de bovenkant met een zwarte plastic rand afgewerkt zodat bijvoorbeeld de infraroodpoort niet opvalt.

Nog opvallender is echter dat er in de achterkant twee 5-megapixelcamera's aanwezig zijn. Door de extra camera is het mogelijk foto's meer diepte te geven en achteraf scherp te stellen.

Net als bij de voorganger zijn de speakers aan de voorkant van het toestel geplaatst om het geluid recht op de gebruiker af te laten komen. Wel zijn de knoppen die boven de onderste speaker zitten veranderd. Bij de vorige HTC One zaten er twee touchpadknoppen aan de voorkant, met het HTC-logo hinderlijk in het midden. Nu zijn de knoppen softwarematig in het scherm verwerkt, boven het logo. Het full hd-scherm is met 5 inch een slagje groter.

HTC One (M8)

Wellicht komt het wat verwarrend over dat de opvolger van de HTC One dezelfde naam draagt. De volledige toestelnaam van de nieuwe One is echter HTC One M8, de versie uit 2013 was de M7.

Onder het metalen frame bevindt zich een 2,3 GHz quadcore-processor, 2 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16 GB. Prettig is dat het opslaggeheugen uitbreidbaar is met een geheugenkaartje.

Knock to unlock

Net als de LG G2 is het scherm van de HTC One te ontgrendelen (en weer te vergrendelen) door er twee keer op te tikken. Schuif je met je vinger naar links op het uitgeschakelde scherm, dan opent de laatst-geopende app. Een schuif naar rechts opent HTC's BlinkFeed-nieuwsoverzicht, dat in de nieuwste versie van HTC Sense nog steeds een prominente rol speelt. Naast de nieuwe versie (6.0) van Sense, draait het toestel op Android 4.4.2 (KitKat)

De HTC One is beschikbaar in drie kleuren: zwart, zilver en goud. De zwarte en zilveren variant zijn vanaf 4 april al verkrijgbaar in Nederland. Wie geïnteresseerd is in de gouden variant moet nog een maand wachten. De adviesprijs voor de HTC One is 699 euro.

2 Reactie(s) op: HTC lanceert nieuwe HTC One op 4 april in Nederland

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 maart 2014 16:50 Anoniem
  Idiote prijzen tegenwoordig voor die telefoons. 700 euro, kom op zeg.
  Voor 200 euro heb je al prima toestellen en het gros van de mensen doet met een toestel van 700 niets meer dan ze met een toestel van 200 zouden kunnen.
  Maar ja, hebben, hebben hebben, ongeacht de crisis….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 maart 2014 18:49 Anoniem
  Smartphone of the year is nu al bekend! Sorry Samsung!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.