Huawei Ascend G700 - De krachtige prijsvechter

Door: eva-groot eva-groot | 15 november 2013 15:44

Review

De Ascend G700 is er een uit de betaalbare G-serie van Huawei. Het streven was om een smartphone op de markt te zetten met indrukwekkende specificaties en een betaalbare prijs. Dit leverde een smartphone op met veel voordelen, maar ook enkele nadelen.

Score
60
 • Pluspunten
 • Personaliseren
 • Beeldscherm
 • Prijs
 • Minpunten
 • Camera

None

Huawei Ascend G700

Adviesprijs € 238,-

Beschikbare kleuren Zwart, wit

Besturingssysteem Android 4.2 (met Emotion UI)

Beeldscherm 5 inch (1280 x 720 pixels)

Processor 1,2 GHz (quadcore)

Geheugen 2 GB

Accu 2150 mAh

Camera voorkant 1,3 megapixel

Camera achterkant 8 megapixel

Afmetingen 14,2 x 7,2 x 0,9 cm

Gewicht 155 gram

Een groot pluspunt van de Huawei Ascend G700 is het 5 inch-scherm met zijn resolutie van 720 x 1280 pixels. Het hd-scherm ondersteunt meer dan 16 miljoen kleuren, en deze kleuren worden zeer mooi en helder weergegeven. Een goede prestatie voor een telefoon uit dit prijssegment. De G700 doet op dit punt dan ook zeker niet onder voor veel van de duurdere smartphones.

De G700 naar je hand zetten

Bij het eerste gebruik van de Huawei G700, vielen vooral de grauwe kleuren mij erg op. Helaas niet in positieve zin. Gelukkig biedt de smartphone verschillende thema's die de mooie resolutie beter laten uitkomen dan de standaard grijze interface. De Ascend G700 heeft ook verschillende ingebouwde Huawei-widgets zodat je de telefoon compleet kunt personaliseren. Zelfs de overgangen tussen de menu's kun je aanpassen.

Kies uit verschillende thema's om de Huawei Ascend G700 op te vrolijken.

Huawei heeft zijn eigen softwareschil, genaamd Emotion UI, over Android 4.2 gelegd. Deze skin zorgt ervoor dat de telefoon veel lijkt op de werking van Apple's iOS, waarbij alle geïnstalleerde apps direct op het startscherm worden geplaatst. Weg is dus het app-overzicht dat standaard in Android aanwezig is. De software draait soepel en Huawei heeft enkele handige apps toegevoegd, maar het blijft een kwestie van smaak.

De behuizing van de Ascend G700 is gemaakt van plastic met een metalen rand om het scherm. De plastic achterzijde is erg gevoelig voor vingerafdrukken, die je ook niet zomaar even wegveegt. De smartphone ligt erg goed in de hand en is niet zwaar. Door zijn forse formaat is hij echter wel lastig met één hand te bedienen.

Bedienen met een hand is lastig.

Camera

De Huawei-telefoon beschikt over een 8 megapixel-camera en nog een 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde. Helaas gaat het scherpstellen met de camera soms wat moeizaam en worden foto's al snel korrelig bij slechte lichtomstandigheden. Ook komen de kleuren niet helemaal goed over, zoals te ziet is op onderstaande foto. We moeten natuurlijk wel in gedachten houden dat we voor het kleine prijsje van de Huawei Ascend G700 ook niet al te veel mogen verwachten op foto-gebied.

De foto is niet scherp en ook de kleuren komen niet helemaal mooi uit.

Uitstekende specificaties

De G700 is uitgerust met een dual-sim mogelijkheid. Hierdoor kan je dus gebruikmaken van twee simkaarten, bijvoorbeeld één voor privé en één voor werk. Een handig voordeel! Daarbij houdt de telefoon het bij gemiddeld tot intensief gebruik ruim een dag vol, wat een prima prestatie is. Het volledig opladen duurt vervolgens ongeveer 3,5 uur.

Door de quadcore-processor reageert de Huawei snel en kun je gemakkelijk meerdere apps tegelijk draaien. Daarnaast is er met 2GB meer dan genoeg RAM-geheugen aanwezig en kan je de nodige apps en bestanden bewaren op de 8GB opslagruimte. Vind je dit laatste wat weinig? Dan kan je altijd nog een microSD-kaartje in deze Ascend-telefoon drukken.

Conclusie

De lage prijs in combinatie met het hoge resolutie-scherm en de gebruiksvriendelijkheid, geven Ascend G700 een positief oordeel. De telefoon biedt genoeg mogelijkheden om aan te passen naar je smaak, werkt snel en heeft een mooi voorkomen. Het enigste grote nadeel in mijn optiek is de camera kwaliteit. Voor nog geen eens €300,- biedt de Huawei Ascend G700 een aantrekkelijk pakket met een goede combinatie van functies.

7 Reactie(s) op: Huawei Ascend G700 - De krachtige prijsvechter

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 november 2013 21:20 Anoniem
  Goed overzicht van de telefoon! Maar wat zijn de 'handige apps' welke geïnstalleerd staan? Op veel telefoons staan namelijk vaak app geïnstalleerd waar je weinig aan hebt maar welke niet of pas na het 'kraken' van de software verwijderd kunnen worden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2013 12:38 Anoniem
  Net deze tlefoon besteld (met € 3,- cash-back € 29,-). Inderdaad veel "handige" aps zijn crapware die zich niet laten verwijderen. Een reden dat ik deze gekozen heb, is dat notabene op de Huawei site zelf gedetailleerd staat uitgeleg hoe deze te rooten.
  http://huaweinews.com/2013/10/root-ascend-g700/
  Ben benieuwd!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 december 2013 20:14 Anoniem
  Een goedkope behuizing, betekend dit dat wanneer je de telefoon 1 keer laat vallen het scherm en/of de telefoon direct kapot is?!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 januari 2014 20:17 Anoniem
  vraag ik heb een huawei g700 en heb een probleem om draadloos muziek de luisteren via bluetooth headset. weet iemand dit te verhelpen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 januari 2014 22:29 Anoniem
  Ik heb deze telefoon nu al 2 dagen in gebruik en naar mijn mening is het een geweldige telefoon!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juli 2014 14:31 Anoniem
  Ik heb de telefoon nu al 6maanden ofzo en hij is tig keer gevallen maar geen schrammetje tezien. Geweldige telefoon vind ik. Vind de software beter als apple en samsung.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 november 2014 18:44 Anoniem
  Super telefoon, altijd zo,n rot iphone gehad, enigste verschil is de prijs!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.