Huawei presenteert gloednieuwe P8 en P8 Max

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 15 april 2015 17:11

Nieuws

Huawei heeft vandaag op een persconferentie in Londen een nieuw vlaggenschip aangekondigd. Het gaat om de P8 (het woordje Ascend wordt niet meer gebruikt), die moet wedijveren met de beste smartphones van dit moment. En qua specificaties zou dat moeten kunnen.

Spannend wordt vooral de nieuwe en energiezuinige Kirin-chip, die door Huawei zelf is gefabriceerd. Het scherm wordt 5,2 inch groot en is beschikbaar in Full HD-resolutie. De camera aan de achterkant wordt voorzien van 13 megapixels met een gloednieuwe vierkleurensensor. Fijn is ook de dat camera aan de achterkant niet uit het toestel steekt. De dunne en platte behuizing (slechts 6,4 millimeter dik) is volledig gemaakt van metaal.

Huawei presenteerde ook de nieuwe techniek Rich Touch of Knuckle Sense Technology. Als je met je knokkel op het scherm van je P8 drukt, krijg je andere opties dan als je gewoon met je vinger drukt. Met je knokkel kun je dus sneller acties toepassen waar je normaal even naar moet zoeken.

Batterij

De P8 krijgt een batterij van 2600 mAh, maar door slim gebruik te maken van nieuwe powersaving-opties kan de smartphone anderhalve dag op een oplaadbeurt doen, en bij hevig gebruik kun je alsnog een volle dag op een batterijlading teren.

Een andere leuke feature is de Voice Wake Up-optie, waarmee je je telefoon kan vragen waar hij is als je hem even kwijt bent, waarna hij je duidelijk zal maken waar hij uithangt. De P8 is ook spatwaterdicht door een speciale nano-coating.

P8 max

Huawei kondigde ook de P8 max aan, een grotere smartphone met een nog betere batterij. Hij heeft een 6.8 inch-scherm, waarop je een multitaskscherm kunt tonen zodat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. De P8 max heeft een 4360 mAh-batterij, waarmee je bij normaal gebruik ruim twee dagen met je smartphone kan doen. Daarmee is de brug tussen tablets en smartphones volledig vervaagd en is de Huawei P8 max de ultieme phablet.

Prijs

De standaardeditie (16GB) van de Huawei P8 gaat 499 euro kosten. De 64GB-versie gaat voor 599 euro over de toonbank. De P8 is vanaf nu te koop, ook in Nederland. De P8 max maakt je 549 euro armer, tegenover 649 voor de 64GB-versie. Op de P8 max zul je nog even moeten wachten.

3 Reactie(s) op: Huawei presenteert gloednieuwe P8 en P8 Max

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 juni 2015 22:50 probeertehelpen
  Ik heb hem al deze topper. Dit is een no nonsens apparaat die ontzettend veel kan. Wat een geweldig ding zeg. Maakt de mooiste foto's. En je kunt er ook straks gewoon mee betalen in de supermarkt en nog veel meer.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 juni 2015 22:37 Anoniem
  heb jij de p8 max? waar kan je die kopen? cyber_235@hotmail.com
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 februari 2016 22:11 Anoniem
  De p8 max is te koop online bij belsimpel gewoon naar de side gaan telefoons een huawei p8 max invellen
  Berichte van nol
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.