Huawei P9 en P9 Plus met dubbele Leica-camera gepresenteerd

Door: daan-doedens | 06 april 2016 15:29

Nieuws

Huawei heeft op een groot evenement in Londen een nieuwe serie smartphones gepresenteerd. De P9-lijn kenmerkt zich door een dubbele camera aan de achterkant van het toestel, gemaakt door Leica, en komt in twee verschillende versies op de markt.

De gewone Huawei P9 heeft een FullHD-scherm van 5,2 inch. De randen om het scherm zijn zo dun dat Huawei ze 'onzichtbaar' durft te noemen. Ook het toestel zelf is met minder dan 7 millimeter behoorlijk dun.

Specificaties Huawei P9

Het toestel is gebouwd uit één stuk metaal. De zijkanten zijn afgerond, zodat het toestel goed in de hand ligt. De P9 beschikt over een nieuwe generatie vingerafdrukscanner en draait op een octa-core Kirin 955 processor met 3GB werkgeheugen en 23GB opslagruimte, dat uitbreidbaar is met een MicroSD-kaart.

De 3000 mAh-batterij is ruim voldoende om een dag met zwaar gebruik door te komen, en zelfs meer dan anderhalve dag bij normaal gebruik. Het opladen zelf gaat ook bijzonder snel.

De camera in de P9 is gebouwd in samenwerking met Leica, een toonaangevende naam op het gebied van fotografie, en heeft twee los van elkaar staande lenzen voor betere foto's in lastige omstandigheden.

Huawei P9 Plus

De grote broer van de P9, de P9 plus, heeft een FullHD-scherm van 5.5 inch. De Plus is dus iets groter en een fractie dikker dan de gewone P9. Hij beschikt over een nog grotere accu, waarmee je zo'n twee dagen vooruit moet kunnen.

De P9 Plus kan bestuurd worden door middel van Press Touch, Huawei's antwoord op Apple's 3D Touch.

De P9 en P9 Plus komen beschikbaar in een scala aan kleuren, waaronder wit, grijs, verschillende goudtinten en 'mystic silver'. De toestellen zijn vanaf 16 april in Nederland verkrijgbaar. De P9 gaat voor 599 euro over de toonbank, voor de Plus-variant moet je 749 euro neertellen.

0 Reactie(s) op: Huawei P9 en P9 Plus met dubbele Leica-camera gepresenteerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.