Huawei stort zich op ontwikkeling Windows Phones

Door: Elmar Rekers | 26 april 2012 12:31

Nieuws

Chinese telefoonmaker Huawei zal eind 2012 starten met de verkoop van Windows Phones. Met de Ascend W1, die op Windows Phone Apollo draait, zal later dit jaar het eerste Windows-toestel van Huawei het levenslicht zien.

Huawei is al jaren zeer succesvol in thuisland China en hoopt de komende jaren ook door te breken in Europa en de Verenigde Staten. Dit jaar zullen naar verwachting dan ook de eerste Android-smartphones van Huawei in de Nederlandse winkels verschijnen.

Hoewel eind 2012 hun eerste Windows Phone verschijnt, maakt Huawei wel de kanttekening dat deze Ascend W1 pas in de loop van 2013 breed verkrijgbaar zal zijn. "We zullen een pionier zijn met Windows Phone Apollo", aldus Huawei tijdens een presentatie over diens toekomstplannen. Specificaties over de telefoon worden er nog niet gegeven.

Windows Phone 8

Naast Huawei werken ook fabrikanten als Nokia, Samsung en LG aan smartphones met Windows Phone 8. Dit nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft draait op dezelfde kernel als Windows 8 en belooft grote veranderingen met zich mee te brengen ten opzichte van Windows Phone 7.5 (Mango). Verwacht wordt dat Windows Phone 8 later dit jaar verschijnt.

0 Reactie(s) op: Huawei stort zich op ontwikkeling Windows Phones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.