Huawei zoekt grens op met 6,1 inch Ascend Mate

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 januari 2013 09:40

Nieuws

Chinese smartphonemaker Huawei heeft op de CES-beurs in Las Vegas de Ascend Mate aangekondigd. De Android-telefoon is een opvallende verschijning met zijn gigantische 6,1 inch-beeldscherm.

Door de telefoon van een 6,1 inch-beeldscherm te voorzien, heeft Samsung niet langer de grootste smartphone op de markt. De Galaxy Note II beschikt immers over een display van ‘slechts’ 5,5 inch groot. Het scherm van de Ascend Mate heeft een 720p-resolutie.

Magic Touch

Verder draait de Chinese-smartphone op een quadcore-processor (1,5GHz) en is er 2GB aan RAM aanwezig. De camera heeft een sensor van 8 megapixel. Voor het beeldscherm maakt Huawei gebruik van de zogenoemde ‘Magic Touch’-technologie. Hierdoor wordt het mogelijk om, net als op de Lumia 920 van Nokia, het scherm te bedienen met handschoenen.

Door het grote formaat van de telefoon is er ruimte voor een 4050mAh-batterij, daar waar de Note II 3100mAh tot zijn beschikking heeft. Over een prijskaartje en lanceringsdatum maakt Huawei nog niets bekend. Wel zal de Ascend Mate wereldwijd beschikbaar komen.

0 Reactie(s) op: Huawei zoekt grens op met 6,1 inch Ascend Mate

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.