In deze landen verdwijnen Sony's Xperia smartphones

Door: Justin Doornekamp | 05 juni 2019 17:31

Xperia 1
Blog

Er zitten niet veel mensen meer te wachten op een nieuwe telefoon van Sony en daarom trekt het bedrijf de stekker uit de mobiele divisie. Althans, in enkele landen. Welke dat zijn maakte Sony recent bekend.

Afgelopen maand hield Sony een beleggersdag om inzicht te geven in de plannen voor de middellange termijn. Iedere bedrijfstak werd even besproken, maar de meeste aandacht ging uit naar het nieuwe Electronics Products & Solutions-segment (EP&S), waar sinds kort de smartphoneverkopen onder vallen. Door de mobiele tak onder te brengen in het bredere EP&S-segment, hoopt Sony dat de slechte verkoopcijfers minder opvallen.

Het Xperia-merk is nu onderdeel van één productgroep waar de televisies, audioproducten en camera's van Sony onder vallen.

Tijdens de beleggersdag op 21 mei werden er niet veel nieuwe feiten gepresenteerd. Sony bevestigde opnieuw de doelstelling om de telefoondivisie in het boekjaar 2020, dat loopt tot 31 maart 2021, weer winstgevend te maken, door onder meer de operationele kosten te halveren ten opzichte van het fiscale jaar 2017. Ook moet de telefoontak een wat grotere rol gaan spelen in het EP&S-segment in de hoop dat de Xperia-smartphones weer aanslaan bij het grote publiek.

Het bedrijf wil met een schone lei beginnen met de lancering van de Xperia 1, de opvolger van de XZ3.

Sony gaf ook aan op welke regio's en werelddelen het bedrijf zich wil richten en dus ook welke regio's niet langer interessant zijn, zo merkte Xperiablog op. Zo vallen Japan, Europa, Taiwan en Hong Kong binnen de focus. Een bescheiden lijstje, wat betekent dat er veel landen en regio's wegvallen. Zo moeten onder meer India, Australië, Canada, Zuid-Amerika, Mexico, Afrika en het Midden-Oosten het doen zonder de telefoons van Sony. Er gingen al langer geruchten dat Sony uit deze gebieden wil vertrekken, maar nu heeft het bedrijf het dus zelf bevestigd.

Sony wil zich dus volledig concentreren op een handjevol regio’s en dat is hard nodig. In het afgelopen kwartaal zag Sony nog zijn smartphoneverkopen meer dan halveren ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral in Europa, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten verkiezen consumenten steeds vaker andere telefoons boven de toestellen van Sony.

Xperia 1

0 Reactie(s) op: In deze landen verdwijnen Sony's Xperia smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.