InstaAgent kaapt je Instagram-account op iOS en Android

Door: Jelle Peterse Jelle Peterse | 11 november 2015 09:53

Apps & Software

Alleen maar omdat een app via officiële kanalen als de App Store of Play Store te downloaden is, betekent niet dat het veilig is. De app "Who Viewed Your Profile -- InstaAgent" is beschikbaar op zowel iOS als Android en 'oogst' je gebruikersnaam en wachtwoord.

Instagram is de immens populaire foto-app van Facebook, en gebruikers hebben veel over om op hun profiel zoveel mogelijk volgers te krijgen. Apps waarmee je je profiel kunt monitoren zijn daardoor aardig populair. Lees ook: Hackers in de App Store: Loop ik gevaar?

Er leek niets aan de hand met de app InstaAgent, waarmee je inzicht krijgt in wie er naar je profiel kijkt. Tot een iOS Developer erachter kwam dat de app gebruikersnamen en wachtwoorden 'oogst'. Ontwikkelaar David L-R van Peppersoft bekeek de app in detail en zag dat de app ongevraagd gegevens doorstuurde naar de server instagram.zunamedia.com, welke niets met de officiële Instagram-app te maken heeft. Ook ontdekte hij dat de app afbeeldingen namens jou op je Instagram profiel kan plaatsen, zonder dat je hier toestemming voor hebt gegeven.

Er zijn veel vergelijkbare apps te downloaden.

De app is tot nu toe een half miljoen keer gedownload, wat in de App Store-wereld niet zo gek veel is. Maar dit betekent wel dat een half miljoen gebruikers wellicht de dupe zijn. De app is nergens in de App Store of Play Store meer te bekennen, maar we zien wel veel apps die hierop lijken. Kijk vooral uit voor apps met teksten als "Who Viewed My Instagram Profile" in de naam, en als je InstaAgent hebt gedownload verander dan (het zekere voor het onzekere) je wachtwoord van Instagram.

0 Reactie(s) op: InstaAgent kaapt je Instagram-account op iOS en Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.