Zo krijg je inzicht in je app-gebruik op Android met Digitaal Welzijn

Door: richard-veenstra | 08 juni 2019 15:04

Android logo wit groen
How To

Met de optie Digitaal welzijn kun je de tijd die je op je smartphone doorbrengt verminderen. Als je de laatste versie van Android draait, kun je app-timers instellen en je scherm automatisch in grijstinten laten weergeven voor het slapen gaan.Wij leggen uit hoe je meer inzicht krijgt in je app-gebruik.

Digitaal welzijn

In de nieuwste versie van Android One en Pixel-toestellen zit de optie Digitaal welzijn standaard ingebakken. Je vindt hem door naar Instellingen te gaan en te zoeken naar de optie Digitaal welzijn. Als je de optie niet vindt, kun je proberen om de app Digitaal welzijn in de Google Play Store te zoeken en deze te installeren. Heb je een oudere versie, dan kun je een andere vergelijkbare app installeren, die werkt dan vermoedelijk wat anders dan hier beschreven.

Boven in de app Digitaal welzijn zie je een diagram met kleurtjes waarin je kunt zien hoeveel minuten je vandaag aan welke app hebt besteed. De totale tijd die je op je smartphone doorgebracht hebt, zie je in het midden.

Je ziet precies hoelang je welke app hebt gebruikt.

App-timers instellen

Om het gebruik van een bepaalde app te verminderen, kun je een timer instellen. Tik op de tekst 0 app-timers ingesteld en navigeer naar de desbetreffende app onderin. Je ziet dat er nu Geen timer staat. Kies hier voor 15 minuten, 30 minuten, 1 uur of geef een Aangepaste timer op. Als je meer dan de aangegeven tijd op een dag van de app gebruikmaakt, dan zal de app afgesloten worden. Word je vaak afgeleid door meldingen, kijk dan van welke apps je de meeste meldingen ontvangt door bovenin op Meldingen ontvangen te tikken. Je ziet nu per app precies het aantal meldingen. Je beheert de meldingen bij Instellingen / Apps en meldingen.

Bijna bedtijd

Bedtijd? Dan geen meldingen meer en het scherm op grijstinten.

Een krachtige functie van Digitaal welzijn is dat je de optie Bijna bedtijd kunt inschakelen. Tik erop en kies steeds voor Volgende om de introductie te doorlopen. Aan het einde geef je bij Start de tijd aan waarop je normaal gesproken je smartphone niet meer wilt gebruiken. Zet dit een halfuur tot uur voor je normale bedtijd. Bij Eind zet je de tijd vanaf wanneer je je smartphone weer wilt gebruiken. Als je wekker later dan deze tijd staat, wordt deze instelling genegeerd. Zorg dat je Grijstinten en Niet storen hebt geactiveerd. Vanaf de starttijd wordt je scherm grijs en dus minder aantrekkelijk om op te kijken. Ook worden meldingen nu niet meer weergegeven.

0 Reactie(s) op: Zo krijg je inzicht in je app-gebruik op Android met Digitaal Welzijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.