I/O 2018: Zo zorgt Google voor snellere Android-updates

Door: kevingrin | 11 mei 2018 10:14

Nieuws

Google onderneemt telkens serieuzere stappen om Android-updates sneller uit te kunnen rollen. Tijdens I/O 2018 is bekend geworden dat fabrikanten van Android-smartphones voortaan verplicht zijn om aan strengere voorwaarden te voldoen.

Google past zijn overeenkomst met Android-merken aan, zodat zij verplicht zijn om updates sneller beschikbaar te stellen. Dat is op I/O 2018 onthuld tijdens een presentatie over de veiligheid van het besturingssysteem.

Door contractueel vast te leggen dat smartphone-bouwers veiligheidspatches snel moeten aanbieden, hoopt het bedrijf dat meer toestellen in de toekomst up-to-date blijven.

Google brengt maandelijks zo'n patch uit, maar fabrikanten zijn vaak laks met het doorvoeren ervan. Sommige merken zijn er in het verleden zelfs van beticht te liegen: het leek er op alsof updates geïnstalleerd waren, terwijl dit helemaal niet zo was.

Hulp van Treble

Onbekend is nog hoe snel Google dat updates precies verwacht. Eerder werd wel het Android Enterprise Recommended-programma opgericht voor merken die aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder security-updates binnen 90 dagen - voor drie jaar lang.

Overigens betreft het hier specifiek om de maandelijkse security-patches en niet om de jaarlijkse nieuwe Android-versies, zoals straks de overstap van Android O naar Android P. Dankzij Project Treble kunnen ook deze updates sneller uitkomen.

Deze nieuwe infrastructuur zorgt ervoor dat Android-updates losstaan van de Android-schil die per fabrikant verschillend is, zodat het optimaliseren ervan minder tijd kost. Het ondersteunen van Project Treble is voor fabrikanten verplicht sinds de nieuwste Android-versie.

0 Reactie(s) op: I/O 2018: Zo zorgt Google voor snellere Android-updates

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.