iOS 7 ondersteunt gamecontrollers

Door: matthijs-van-den-broek | 12 juni 2013 09:07

Nieuws

Nu het stof van de keynote van WWDC 2013, de jaarlijkse developersconferentie van Apple in San Francisco is neergedaald, komen meer en meer details rondom het nieuwe iOS 7 naar boven. Een klein detail met grote gevolgen: iOS 7 blijkt standaard ondersteuning te bieden voor gamecontrollers.

In dit artikel op MacWorld werd het nieuws al kort aangestipt, maar het kan zijn dat je door alle nieuwigheden wat overdonderd bent geraakt. Daarom lichten we het nieuws over de gamecontrollers wat verder uit, vooral ook omdat er afbeeldingen beschikbaar zijn gekomen de laatste dagen.

Volgens Toucharcade (via NU) zal Apple ontwikkelaars niet toestaan om games te ontwikkelen die alleen met een controller werken. Games moeten ook met het touchscreen kunnen worden bestuurd, zodat gebruikers niet afhankelijk worden van een controller.

Waarom is dit belangrijk?

De in iOS 7 ingebakken ondersteuning van gamecontrollers zou het technisch mogelijk maken om games vanaf een iPhone of iPad met Airplay naar een Apple TV te streamen. Een iPhone met controllers zou op deze manier dus als console kunnen worden gebruikt.

Het is onbekend of Apple dit inderdaad van plan is, maar als het bedrijf dat is (en waarom zou het de gaming/consolegaming markt niet verder opschudden) dan heeft dat misschien wel verregaande consequenties voor de markt.

Sony heeft net de PlayStation 4 officieel aangekondigd, Microsoft kwam met de Xbox 1. Misschien is het appels met peren vergelijken, maar we zijn benieuwd wat deze stap van Apple voor consequenties gaat hebben voor de consolemarkt.

0 Reactie(s) op: iOS 7 ondersteunt gamecontrollers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.