iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 09 oktober 2013 14:58

Nieuws

Apple zal de iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober in Nederland lanceren. Het vlaggenschip, de iPhone 5S, zal verkrijgbaar zijn vanaf 699 euro. De goedkopere iPhone 5C zal een startprijs van 599 euro krijgen opgeplakt.

Apple introduceerde de nieuwe iPhones op 10 september, waarna het lange tijd onduidelijk bleef wanneer de smartphones richting Europa zouden komen. Apple laat vandaag dus weten dat zowel de iPhone 5S als de iPhone 5C eind deze maand in de winkelschappen zullen liggen.

De iPhone 5S is leverbaar in de kleuren goud, zilver en grijs voor een adviesprijs van 699 euro voor het 16 GB-model, 799 euro voor het 32 GB-model en 899 euro voor het 64 GB-model. De iPhone 5C is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van 599 euro voor het 16 GB-model en 699 euro voor het 32 GB-model. De iPhone 4S wordt het nieuwe instapmodel voor Apple, welke verkrijgbaar zal zijn vanaf 399 euro.

iPhone 5S

Qua uiterlijk is er weinig aan Apple's high end smartphone veranderd. De achterkant van de iPhone 5S is wederom opgetrokken uit aluminium, de voorzijde is afgedekt met Gorilla Glass. Ook is de kenmerkende metalen band weer om het toestel aanwezig. Het scherm is hetzelfde 4 inch Retina-display als op de iPhone 5 en de iPhone 5C.

De iPhone 5S betekent de introductie van Apple's nieuwe A7-processor. Het is de eerste mobiele 64-bits-chipset. Doordat er ook een nieuwe M7-chip is ingebouwd, zal de iPhone 5S nauwkeuriger data kunnen registreren die sensors als de gyroscoop en accelerometer meten. Verder is er een verbeterde 8 megapixel-camera aanwezig en moet ook de accuduur iets zijn opgekrikt.

Touch ID in iPhone 5S

De iPhone 5S onderscheidt zich van zijn voorganger door de zilverkleurige ring die in de thuisknop verwerk zit, wat wijst op de aanwezigheid van het nieuwe Touch ID. Waar Apple de iPhone 5 en 5S een behuizing van aluminium heeft meegegeven, krijgt de iPhone 5C een jasje van plastic aangemeten. De 5C neemt de plek in van de iPhone 5, welke (met de komst van de iPhone 5S) uit de schappen zal verdwijnen.

Van binnen lijkt de iPhone 5C veel op de iPhone 5. Zo is ook hier een 8 megapixel-camera aanwezig, ondersteunt de smartphone het snelle 4G internet en is het 4 inch-beeldscherm van het kaliber Retina. De iPhone 5C wordt aangestuurd door Apple's eigen A6-processor. In tegenstelling tot de iPhone 5S, beschikt de iPhone 5C niet over een vingerafdrukscanner (Touch ID) in de thuisknop.

4 Reactie(s) op: iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober naar Nederland

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 oktober 2013 15:43 Anoniem
  Ook voor België?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 oktober 2013 16:11 Jorispeterse
  Ook voor België, inderdaad.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 oktober 2013 19:31 Anoniem
  Waarom is de iPhone 5 niet te koop in de apple store? In de app niet iig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 oktober 2013 21:27 Anoniem
  Iphone 5 is vervangen door de 5C en dus niet meer te koop.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.