iPhone app helpt overstappen naar Android

Door: Joris Peterse | 14 april 2022 15:33

move to android
Nieuws

Google heeft een nieuwe app in de App Store geplaatst die gebruikers moet helpen om over te stappen van een iPhone naar een Android-smartphone. De app Switch to Android is inmiddels te vinden in de applicatiewinkel van Apple.

De app Switch to Android is stilletjes uitgekomen in de App Store. Switch to Android helpt iPhone gebruikers die naar Android willen overstappen om gegevens over te zetten op de nieuwe smartphone. Contactpersonen, agendagegevens, foto’s en video’s worden. Dat kan met behulp van Google Drive, zodat je zonder kabels je gegevens overzet. Ook kan de app helpen om de foto’s en video’s die je in je iCloud hebt opgeslagen over te zetten naar Google Foto’s.

Helaas kan de app nog niet alle gegevens overzetten. Bijvoorbeeld app-gegevens kun je niet van je iPhone naar Android overzetten met Switch to Android.

move to android
Met Move to Android stap je over van je iPhone naar een Android-smartphone.

Move to iOS

Met de app volgt Google Apple, dat al sinds 2015 een soortgelijke app aanbiedt in de Play Store. Met Move to iOS heeft Apple een app in de Play Store die gebruikers juist helpt over te stappen naar een iPhone vanaf een Android-smartphone. Ook Move to iOS worden gegevens draadloos overgezet omdat de smartphone een wifi-netwerkje maakt waar de nieuwe iPhone mee verbindt.

Ook Move to iOS is niet in staat app-gegevens over te zetten. Dat is wel het geval voor bladwijzers, accounts, berichten en eveneens de agenda’s, contactpersonen, foto’s en video’s.

WhatsApp overzetten

Als je overstapt van een iPhone naar Android, of andersom, is er nog geen mogelijkheid om app-gegevens over te zetten. Dat is vooral lastig als je je WhatsApp-gespreksgeschiedenis wil overzetten. Hoewel je hiervan een back-up kunt maken op Google Drive of iCloud, is de gespreksgeschiedenis niet uitwisselbaar.

In de zomer van 2021 maakte WhatsApp bekend dat het mogelijk wordt om de gespreksgeschiedenis over te zetten, te beginnen naar Samsung-smartphones. Voor Samsung-smartphones is dat inmiddels mogelijk met Samsung’s Smart Switch-app. Op een andere manier WhatsApp migreren tussen Android en iPhone is nog altijd niet mogelijk.

0 Reactie(s) op: iPhone app helpt overstappen naar Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.