Bundels spotten met de prijs van de iPhone XS (Max)

Door: Justin Doornekamp | 04 december 2018 06:44

Apple iPhone Xs
Blog

Wie de iPhone XS of XS Max in huis wil halen, mag diep in de portemonnee tasten. De prijzen van de laatste smartphone van Apple lopen op tot wel €1.659. Een belachelijk hoge prijs, zo vinden concurrerende smartphonefabrikanten. Xiaomi laat zien dat je voor dezelfde prijs ook een hele bundel met tech kunt krijgen.

Zelfs de goedkoopste versie van de iPhone XS is met €1.159 aan de dure kant. Of mensen dat ervoor over hebben, moet nog blijken, maar beleggers zijn in ieder geval nog niet overtuigd. Een toeleverancier van Apple, Lumentum, verloor ruim dertig procent aan beurswaarde, nadat het een flinke tegenvaller in de orderportefeuille te verwerken had gekregen. Hoewel Apple niet bij naam genoemd werd door de fabrikant, is Apple wel de grootste afnemer van het bedrijf. Beleggers maken zich zorgen dat tegenvallende iPhone-verkopen de oorzaak zijn voor de lagere orders en opvolgende domper bij Lumentum.

Het alternatief van Xiaomi

Het zou geen verrassing zijn als Apple klanten verliest door de enorm hoge prijzen van de nieuwe telefoons. Zelfs de goedkopere iPhone XR is met een prijskaartje van €859 geen koopje, zo vindt ook de Chinese elektronicafabrikant Xiaomi. Het bedrijf komt met een alternatief voor iedereen die de nieuwe iPhones te duur vindt in de vorm van drie bundels. In de bundel zit een smartphone, een smartwatch, een koptelefoon en een laptop voor dezelfde prijs als de nieuwe iPhone.

Zo is er de XR-suite met daarin een Xiaomi Mi 8 SE 128GB, een Mi Band 3 smartwatch, een Mi Bluetooth Headset Mini en een Mi Notebook Air 12.5-inch met 256GB aan opslag. De prijs van de bundel komt vrijwel overeen met een standaard iPhone XR 64GB van €859.

De XS-suite komt met een Mi MIX 2, de Mi Band 3, Mi Bluetooth Headset Mini en de 13.3-inch Mi Notebook Air voor de prijs van de goedkoopste iPhone XS, namelijk €1.159. Tot slot is er voor de prijs van een iPhone XS Max (€1.259) een bundel met daarin een Mi 8, een Mi Band 3, Mi Bluetooth Headset en een MacBook Pro-achtige Mi Notebook Pro.

Helaas zijn de bundels niet verkrijgbaar in Nederland, maar dat neemt niet weg dat je je eigen bundels kunt maken. Wij geven drie suggesties.

De XS-bundel - €857

Nokia 7.1 - 32 GB (€339)
Acer Chromebook 15 (€299)
Garmin Vivosmart 4 (€139)
Jabra Sport Pace (€80)

De XS-bundel - €1.106

Motorola Moto G6 Play - 32 GB (€159)
Asus ZenBook (€649)
Fitbit Charge 3 (€149)
Apple AirPods (€149)

De XS Max-bundel – €1.286

Honor 10 - 64GB - Dual Sim (€399)
HP 14 (€499)
Samsung Galaxy Watch (€308)
JBL Reflect Mini 2 (€80)

0 Reactie(s) op: Bundels spotten met de prijs van de iPhone XS (Max)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.