'Nieuwe iPhones al in augustus gepresenteerd'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen | 22 mei 2015 13:05

Nieuws

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo worden de iPhone 6s en 6s Plus in augustus gepresenteerd. Dat is een maand eerder dan normaal gesproken het geval is.

Apple gaat de iPhone 6s en 6s Plus al in augustus presenteren, althans dat claimt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Dat mag opvallend genoemd worden, want Apple presenteerde nog nooit eerder een iPhone in de achtste maand van het jaar. Waarom de presentatie een maand eerder dan normaal plaatsvindt zegt Kuo niet. De release van de smartphones zal wel in september plaatsvinden zo is de verwachting. Waarschijnlijk behoort Nederland dan weer tot de tweede groep landen waar de iPhones te koop zullen zijn.

Nieuwe features iPhone 6s en 6s Plus

Eerder bevestigde Kuo al een aantal geruchten rondom de features van de iPhone 6s en 6s Plus. De belangrijkste nieuwe feature is de Force Touch. Die techniek wordt al gebruikt bij de nieuwe MacBook en de Apple Watch. Daarnaast meldde Kuo dat de nieuwe iPhones een camera van 12 megapixels, een nieuwe A9-chip en 2GB RAM-geheugen zullen hebben. Verder krijgen de smartphones een sterkere behuizing en de 6s Plus zal een speciale uitvoering met een sterk saffieren scherm krijgen. Er wordt een extra microfoon toegevoegd om de spraakkwaliteit te verbeteren en ook de Touch ID-sensor zal verbeterd worden.