Is de Galaxy Fold 2 in de maak?

Door: Justin Doornekamp | 01 mei 2020 16:55

Samsung Galaxy Fold
Nieuws

De eerste opvouwbare telefoon van Samsung, de Galaxy Fold, was niet bepaald een succes. Er waren veel problemen met het toestel en de smartphone kon op weinig bijval van consumenten rekenen. Dit weerhoudt Samsung er schijnbaar niet van om het nog eens te proberen. Volgens de geruchten komt er een opvolger van de Fold.

De website SamMobile meldt dat de Fold 2 minder opslag krijgt en mede daardoor goedkoper wordt. Het goedkopere model zal vermoedelijk 256 GB aan interne opslag krijgen, terwijl er ook een optie komt voor 512 GB. De eerste Fold was enkel beschikbaar met 512 GB aan opslag en kreeg een prijskaartje mee van bijna tweeduizend euro.

In het afgelopen jaar verschenen er al vaker berichten dat Samsung werkt aan een nieuwe opvouwbare telefoon. Persbureau Bloomberg meldde in maart vorig jaar al dat er zelfs twee opvolgers zouden komen. De eerste, de Galaxy Z Flip, verscheen eerder dit jaar, maar het andere model moet nog aangekondigd worden.

Z Flip

De geruchten zijn niet eensgezind over hoe het nieuwe toestel eruit komt te zien. Volgens Bloomberg zou het scherm van de nieuwe Samsung-telefoon naar buiten uitklappen, zoals bij de Mate X van Huawei. Later verschenen er evenwel beelden die suggereren dat de telefoon net als de eerste Samsung Galaxy Fold naar binnen klapt, waardoor je het toestel niet kunt gebruiken als deze is ingeklapt.

De smartphone zou een scherm van 7,7-inch of 8-inch kunnen krijgen, ten opzichte van het 7,3-inch scherm van de eerste Fold. Ook een ondersteuning voor de S Pen-stylus zou niet ondenkbaar zijn.

Flinke slag om te slaan

Belangrijker is waarschijnlijk hoe lang het apparaat meegaat. De originele Fold kende een chaotische lancering, waarbij veel toestellen in de eerste weken al stuk gingen. Samsung was zelfs genoodzaakt om de officiële lancering met maanden uit te stellen. Zelfs na de nodige aanpassingen, bleek de telefoon nog breekbaar. Met de Z Flip pakte Samsung het wat anders aan door te kiezen voor een ultradun scherm van glas, maar ook dit scherm bleek niet bestand tegen krassen en andere beschadigingen. Samsung heeft op dit vlak dus nog een flinke slag te slaan.

Fold

Aankondiging in augustus?

Het is onduidelijk wanneer Samsung een nieuwe opvouwbare smartphone zal aankondigen, zeker nu de coronacrisis tot verstoring in de toeleveringsketens leidt. Veel berichten spreken van een aankondiging in het tweede of derde kwartaal van dit jaar.

In augustus kondigt Samsung meestal nieuwe Note-toestellen aan. SamMobile sluit niet uit dat Samsung dit moment zal aangrijpen om ook een nieuwe Fold uit te doeken te doen.

0 Reactie(s) op: Is de Galaxy Fold 2 in de maak?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.